Egy pécsi fiatal, Poór András élete egy hónapja 180 fokos fordulatot vett: őt választotta ByeAlex, hogy legyen a Slepp basszusgitárosa, vokálosa. 

Andris már 27 éve él Pécsen, ahol elmondása szerint semmi izgi nem történt vele, csinált valamit, meg nem is, de nem érezte teljesnek magát. Majd egy hónapja megtörtént az, amire már több mint tíz éve várt: beválogatták egy országos hírű zenekarba, a ByeAlex és a Sleppbe. Azóta fenekestül felforgott az élete, és több ezer ember előtt lép fel.

hirdetés

– Hogyan kezdted a pályafutásodat és miért pont a gitárt választottad?

– Azzal kezdtem, mint általában mindenki: klasszikus gitárral. Ezt nem igazán szerettem, mert katolikus általános iskolába jártam és kötelező volt. Ott játszottam gitárkvintettben is, az jó buli volt, de nem volt elég, mivel már akkor is voltak elképzeléseim a zenémet illetően, és az nem az volt.

– Majd néhány évvel később belevágtatok valamibe a gyermekkori barátaiddal. Mi is volt ez?

– Most lesz tíz éve, hogy megalapítottuk a Diary elnevezésű zenekarunkat. Természetesen mint minden együttesben, ebben is vannak új és régi tagok is. Például már nagyon sok dobosunk volt, de idén januárban végre találtunk egy olyan embert, aki nem csak püföli, de játszik is a dobon, és ez tök király. Négyen vagyunk a zenekarban, Kristóf a dobos, Norbika a gitáros, Bence az énekes, én pedig természetesen basszusgitározom és vokálozom.

– Nemrég pedig fenekestül megváltozott az életed…

– Igen…egy ismerősöm elküldte nekem ByeAlex bejegyzését, amiben basszusgitárost keresnek. Először csak mosolyogtam egyet a dolgon, de aztán elgondolkodtam, hogy miért ne jelentkezzek?! Videót kértek, ezért megkértem a haveromat, hogy vágjunk össze egyet, amit elküldtem nekik. Másnap már válaszoltak is, hogy tök jó és kérnek még. Néhány nap múlva küldtem nekik még felvételt, egy napra rá pedig hívott Alex, hogy valószínű, hogy én leszek a befutó és hogy menjek fel próbálni. És ennek már több mint egy hónapja.

– Milyen érzés volt, amikor felvetted a telefont, és Alex volt a másik végén. Számítottál rá, hogy téged választanak?

– Az első videó után még úgy voltam, hogy ha be is választanak, akkor nemet mondok. De elgondolkoztam, és rájöttem, hogy én ezt akarom csinálni 16 éves korom óta, akkor miért ne? És amikor erre az elhatározásra jutottam, lefuttattam a fejemben, utána pedig úgy voltam vele, hogy kit választanának, ha nem engem? Aztán megcsörrent a telefon, és Alex hívott, majd amikor leraktam, és felfogtam, hogy mi történik, akkor kezdtem el remegni, izzadni.

– Hogyan fogadott a zenekar?

– Az első próbán mondták, hogy nagyon örülnek nekem, mert nagyon sok híres basszusos jelentkezett, de én sokkal jobban beleillek a képbe. Többen is segítettek az elején, Alex, Dávid, a gitáros; akivel nehezebb volt, az a dobos, mivel ő volt az Anti Fitness Club dobosa, és nagy hatással volt rám fiatalabb koromban, így még nehéz megszokni, hogy egy bandában vagyunk.

– Már túl vagy néhány fellépésen… Milyen volt az első? Hogyan készültél rá?

– Az első koncert előtt két próba volt, és viszonylag rövid idő alatt majdnem húsz számot kellett megtanulnom. Szerencsém volt, hogy ismertem a dalok nagy részét, így nem volt nehéz, sikerült azt hoznom, amit kellett.

– Mennyire izgultál egy 1-től 10-es skálán?

– Hát egy 7-es. Az első koncertem Erdélyben volt, és nagyon sokan voltak. Ennyi ember előtt még sosem léptem fel. Természetesen volt kézremegés és izzadás, de két-három dal után már fel tudtam engedni.

– Hogyan tovább?

– Igaz, hogy bekerültem, de csak most kell igazán bizonyítanom és teljesítenem. Oké, hogy meg tudtam tanulni a számokat, de jönnek az új dalok és ott is helyt kell állni. Ami tök jó, hogy ott már nem egy másik embert kell imitálnom, hanem saját magamat kell belevinnem. Ezek a kihívások a jövőre, de úgy érzem, hogy megtudok majd velük birkózni.

– Mennyiben változott meg az életed?

– Teljesen. Az utóbbi időben úgy gondoltam, hogy csinálok valamit, meg nem is. Most viszont valami végre történt velem, és ez egy hatalmas ugródeszka. Úgy érzem, hogy megtaláltam a közegemet, a társaimat, akikkel együtt tudok dolgozni a jövőben.

hirdetés

Hirdetés