Példaértékű összefogás: befejeződött a József utca felújítása

Mától, december 1-jétől újra használhatják a közlekedők a felújított József utcát, ahol a szolgáltatók összehangolásával egyszerre történt meg valamennyi közmű rekonstrukciója és a teljes útfelület burkolása az elmúlt hónapokban. Viszont az ideiglenes parkolókat szerdától már nem vehetik igénybe az autósok.

A József utca közműveinek átfogó felújítása idén áprilisban kezdődött. Annak érdekében, hogy a környék lakóit a lehető legrövidebb ideig és legkevésbé zavarja a teljes útzár mellett végezhető rekonstrukció, az önkormányzat elvárásainak megfelelően, a Biokom NKft. koordinációjában, a szolgáltatók, a Tettye Forrásház Zrt. és az E.ON Hungária Csoport összehangolták kivitelezéseiket – olvasható a városháza mai közleményében.

Pécs polgármestere, Péterffy Attila a belvárosi utcában zajló munkák kapcsán a következőket fogalmazta meg:

Tisztában vagyunk azzal, hogy az utcában lakóknak egy ilyen volumenű beruházás mennyi kényelmetlenséget okozhat. A helyzetük megkönnyítése érdekében ezért több rendkívüli intézkedést készítettünk elő. A Biokom NKft. kizárólag a lakók által használható ideiglenes parkolóhelyeket alakított ki a környéken, és a szemétszállítást is úgy szervezték meg, hogy az a lehető legkisebb kényelmetlenséget okozza a lakóknak. Igyekeztünk felmérni az ott élők igényeit, és rugalmas megoldásokkal próbáltuk megkönnyíteni a mintegy féléves kivitelezési időszak nehézségeit. Úgy gondolom, a lakók partnerségével és megértésével ezt sikerült teljesítenünk, ezt igazolja, hogy komolyabb panaszok nélkül sikerült befejezni a beruházást. Ezúton is köszönöm nemcsak az utca lakóinak és a környéken közlekedőknek a türelmét, hanem az érintett szolgáltatók összehangolt, rugalmas és eredményes munkáját egyaránt.

Az önkormányzati közlemény szerint az utolsó útszakaszt november 30-án aszfaltozták le a Szent Mór utcában, ezzel zárult le végleg a komplex közműcsere a környéken. A Tettye Forrásház és az E.ON által indított, összesen 260 millió forint értékű beruházás-sorozatban a József utca teljes hosszában megújult a gáz-, áram-, ivóvíz- és szennyvízhálózat: összesen 3336 méternyi üzembiztos vezetéket építettek ki.

A víziközmű-felújítás a Szent Mór és a Kisflórián utcák József utcától délre eső részét is érintette, a munkálat a Szent Mór utcában ért véget.

December 1-jén 8 órától ezt az útszakaszt is visszaadták a forgalomnak.

A kieső parkolási kapacitás pótlására a városüzemeltetési vállalat a József utca lakóinak ideiglenes várakozási lehetőségeket biztosított a környező utcákban és magánparkolókban. Az átmeneti időszakban az I. számú forgalomcsillapított övezetben található kijelölt parkolóhelyeket a II. övezetre érvényes bérletekkel is igénybe lehetett venni. Azonban a munkálatok befejezésével ezek az alternatív parkolási lehetőségek megszűnnek, a II-es övezetre kiadott behajtási engedélyek már nem lesznek érvényesek az I-es övezetben – zárul a városháza tájékoztatója.

A József utcai rekonstrukcióról korábban itt írtunk:

Utolsó üteméhez ér a József utca környékének hálózatépítése

Újra parkolhatunk a József utcában

A vártnál hamarabb fejezték be a József utcai felújítás első két ütemét

Képek: megkezdődtek a munkák a József utcában

Változások, lezárások: nagy munkák kezdődnek április 19-én a József utcában