Péterffy Attila a Pride-ról: Egy olyan város vezetője szeretnék lenni, ahol mindenki bátran élhet a jogaival

Pécs polgármestere Facebook-oldalán mondta el véleményét a most zajló Pécs Pride-ról.

hirdetés
Uránia Mozi

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a szöveget:

“A Pécs Pride margójára
Sokan, sokféleképpen beszélnek helyben és országosan is a mai rendezvényről, és sokan kérdezik az én személyes véleményemet is. Hadd osszam meg veletek!
Ez egy megosztó téma, egy megosztó rendezvény. A világ folyamatosan változik, és az a jó, ha a különféle ügyekről, nézetekről lehetőségünk van békés párbeszédet folytatni annak érdekében, hogy az ismeretek szélesítésével megújuljon és több lehessen egy társadalom, egy város.
Én egy olyan várost szeretnék vezetni, olyan országban szeretnék élni, ahol a nyugalom, az egység és a békés párbeszéd határozza meg mindennapjainkat. Sajnos, még nem ilyen világban élünk, de ezért dolgozunk, én is azért dolgozok, hogy minél közelebb kerüljünk ehhez.
Mindeközben: nem szeretem a tüntetéseket!
Ami az egyik ember számára békés véleménynyilvánítás, az a másik számára rendbontási lehetőség. Ezért örülök, hogy a pécsiek megerősítettek abban a gondolatomban, hogy a mai nap maradjon civil, a politika ne legyen ott mindenhol, ma ne akarjuk megmondani, hogy mi a jó és mi nem. Bízzuk ezt rá az ügy képviselőire, úgy lesz a leghangosabb az üzenetük, ha azt ők mondják el felelősen, határozottan, befogadóan, a saját hangjukon.
Én egy olyan város vezetője szeretnék lenni, ahol természetes, hogy mindenki aki akar, bátran élhessen a törvény adta jogaival, lehetőségivel, és mi ennek biztosítsuk a kereteit. Ha bárki úgy érzi, hogy meg kell szólalnia, akkor a társadalmi párbeszéd mentén legyen meg erre a lehetősége.
Ma van egy rendezvény, ami sokak számára fontos, míg másokban ellenérzést kelt. Sokat kell majd még erről a témáról beszélnie a társadalomnak, hogy rendesen feldolgozzuk, és büszke vagyok arra, hogy ennek a beszélgetésnek egyik állomása Pécs. Ezért is fontos, számomra, aki minden pécsi polgármestere vagyok, hogy őrizzük meg a város méltóságát, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ez egy okos beszélgetés legyen. Olyan, amikor a beszélgetés után jobban értjük egymást, mint előtte, amikor a beszélgetés után okosabbak vagyunk mint előtte. Na, ez is a Pécsiség, maga!
És akkor egyszer majd eljutunk oda, hogy nem lesz szükség tüntetésekre.”