Péterffy azt kéri Mellártól és Hoppáltól, hogy ne szavazzák meg a lakásprivatizációs javaslatot

Péterffy Attila

Egy fideszes országgyűlési képviselő terjesztette be a tervezetet, ami irreálisan alacsony áron kötelezné az önkormányzatokat bérlakásaik értékesítésére a jelenlegi bérlőknek.

hirdetés
Uránia Mozi

Fideszes polgármesterek is élesen bírálták a Böröcz László-féle, a lakástörvény módosítására vonatkozó javaslatot. Ez arra adna lehetőséget, hogy nagyon olcsón vehessék meg az önkormányzati lakásokat bérlőik. Több független lap is arról írt, hogy ezzel különösen azok a fideszes és Fidesz-közeli potentátok járhatnak jól, akik az ország egyik legdrágább részén, a budai várnegyedben jutottak az elmúlt években műemlékvédelmi oltalom alatt álló önkormányzati bérlakáshoz.

Péterffy Attila pénteki Facebook-posztjában azt írja: “Pécs esetében ez azt jelenti, hogy 18 milliárdos vagyont kellene 2 milliárd forintért elherdálnunk, mindenféle döntési jogkör vagy beleszólás nélkül. Mindezt egy olyan időszakban, amikor az önkormányzatokat, így Pécset is rengeteg bevételkiesés és többletköltség sújtja”.

A polgármester szerint a legnagyobb baj a tervezettel az, hogy elvenné az önkormányzattól annak a lehetőségét, hogy tisztességes lakhatást biztosítson kétezer, önkormányzati bérlakásra váró pécsi polgárnak. 

Péterffy ezért arra kéri Pécs parlamenti képviselőit, hogy ne szavazzák meg a Pécsnek és a többi magyar városnak is extrém vagyonvesztést okozó törvénytervezetet. A fideszes Hoppál Péternek és a független Mellár Tamásnak írt levelet a polgármester mellékelte posztjához.