A választás közeledtével olyan pártok is berobbannak legalább a virtuális térbe, amelyekről az elmúlt időszakban szinte senki nem hallott. Most újra bemutatunk néhányat, olyan szervezeteket, amelyek bár kicsik, de kétségkívül érdekesek.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján mintegy száz párt közül lehet szemezgetni, ennyien jelezték hivatalosan bejegyzési kérelmüket. A közelmúltban már bemutattunk néhányat, például az Aquila Pártot vagy az Új Magyar Front Mozgalom Pártot.

A pártok listája azonban azóta is bővült, nem lehet nem észrevenni például a Végső Esély Pártot. Honlapjuk meglehetősen komor, de talán az alakulás vidámabb lehetett, amelyről a párt honlapján ezt olvashatjuk: „2016 őszén összeült a baráti társaságunk, és a beszélgetés közben jött szóba egy politikai párt megalapításának és létrehozásának gondolata. Ennek eredményeképpen közös megegyezéssel megalapítottuk a Végső Esély Pártot. Az alapítás 2017. március 18-án valósult meg egy alakuló gyűlés által. Az alapítók létszámát tekintve 10 főből áll, melyből 6 nő és 4 férfi alapító van. A felügyelő bizottságot 4 nő és 1 férfi alkotja. Nagy hangsúlyt fektetünk a valódi problémákra, és azok megoldására.” Sajnos jelölteket nem találtunk a honlapon, így nem tudjuk, Pécsett indulni kívánnak-e.

Jelentkezni lehet képviselőjelöltnek is

Ennél kétségkívül színesebb (és még finoman fogalmaztunk) az Ütőképes Demokraták a Változásért Néppárt honlapja, ahol az elnök, Demián Mónika életének részleteit is elolvashatjuk, illetve megtudhatjuk tőle, hogy (betűhíven idézve): „felkészült vagyok ,mint gazdaság politikából, mint kül politikából Az országunk alapjait meg kell teremteni ,létre kell hozni egy igazságos rendszert ,és vissza kell szorítani a korrupciót ADJANAK NEKEM BIZALMAT, ÉS ÉN ÍGÉREM AZ ORSZÁGUNK ERŐS STABIL LÁBAKRA FOGOM ÁLLÍTANI! Demián Mónika: Magyarország Miniszterelnök-jelöltje!”

A párt tagjainak névsora még várat magára

Sokkal kimunkáltabb a Platón Párt honlapja, ahol az érdeklődők gyakorlatilag mindent megtudhatnak a pártról. De tényleg. Aki pedig nem szeretne olvasgatni, azt elképesztő mennyiségű videó is várja. A program ismertetésébe most nem mennénk bele, a videók alapján viszont megállapítható, hogy a párt vezetése kedveli a Star Wars-t, illetve hogy sokat utaznak, több videó ugyanis vonaton készült. A nyílt levelek között egyértelműen figyelemfelhívó című a „Büdös a hátsójuk” valamint a „Kannibálos IQ-teszt”.

A TEMPO négy éve Pécsett is indult

A regisztrált pártok között található a Tiszta Energiával Magyarországért Párt (TEMPO) is. Talán sokakat meglep, de honlapjukról kiderül, hogy már 10 évesek is elmúltak, és az bizonyára még több embernek lesz meglepetés, hogy mint írják, ez idő alatt „Visszahelyeztük a jogaiba a valódi Magyar Államot az Apostoli magyar Királyságot.” Céljaikról is írnak, és nem is kertelnek: „A TEMPO Pártot hatalomátvételi céllal hoztuk létre, az elmúlt tíz évben megteremtettük ennek feltételeit, közel az idő, amikor ténylegesen is átvesszük az ország irányítását.” Négy éve országos listát nem tudtak állítani, egyéni jelöltjük viszont 12 is volt, köztük a baranyai 1-es körzetben, ahol Csiszárné Nagy Erzsébet a párt színeiben kereken 70 voksot kapott (érzékeltetésül: a győztes, a fideszes Csizi Péter csaknem 19 ezret).

Vannak olyan pártok is, amelyek már az első lépésben elbuktak. A Nemzeti Választási Iroda honlapjáról kiderül, nem vették nyilvántartásba például a Szent György Szövetség Szvitek Attila Imre Pártja elnevezésű formációt, pedig a párt rövidített neve is megvolt: Szvitek Attila.

Hirdetés