Pozitív energiát is kapott a pécsi mandulafa

Jógások állták körbe azt a 135 éves növénymatuzsálemet, amely idén Európa fája lehet. A havihegyi mandulafa képviseli ugyanis hazánkat a jelenleg is tartó megmérettetésen. A győztest a szavazatok alapján választják ki. A belvárosi jógások „fatartás” jógapózzal hívták fel a figyelmet a nem mindennapi növényre, illetve innen indították túrájukat a hétvégén.

Most pécsi jógások állták körbe és hívták fel a figyelmet erre a csavart törzsű növényre

A mandulafák nem szoktak nagyra nőni, a pécsi fának azonban a törzskerülete 180 centiméter és kígyószerűen csavarodik. A 135 év körüli matuzsálemen a betegség jelei sem mutatkoznak. A pécsi jógások pedig hétvégén pozitív energiával is feltöltötték a havihegyi fát.

Február végéig lehet szavazni a fára, csak egy kattintás!

– Minden hétvégén kirándulunk a Mecsekben, most a mandulafánál fatartás jógapózt is végeztünk. Egy kicsit szeretnénk a figyelmet arra irányítani, milyen csodálatos növények, fák vesznek bennünket körbe, és ha már Európa Fája is lehet a pécsi, akkor aki teheti, szavazzon rá – mondta Szilágyi Gabriella, a Főnix Jógastúdió vezetője.

Most Európa 15 legérdekesebb fái közül kerülhet ki győztesként a pécsi mandulafa! 

A pécsi mandulafára február végéig lehet szavazni az Év Európai Fája honlapon (a felső menüsorban a magyar nyelvet is ki lehet választani).

Hirdetés