Volt presszó, bolt, mostantól viszont már a kertvárosi Szent II. János Pál plébánia új kápolnája – a Nagy Imre úti épületben szombaton, Virágvasárnap előestéjén tartották az első szentmisét. 

Tavaly adventkor gyertyagyújtást tartottak Kertvárosban az egykori Panoráma presszónál, idén januártól létrejött az új pécsi plébánia, amelyet Szent II. János Pálról neveztek el (aki egyébként pápaként maga is járt egykor Pécsett), szombaton este pedig a teljesen átalakított, megszépült épületben megtartották az első misét is. Immár hivatalosan is van katolikus kápolnája Kertvárosnak. Nem véletlen, hogy a szombati első misére is nagyon sokan látogattak el, olyannyira, hogy többen be sem fértek a kápolnába.

Szerencsére a kápolna nagy üvegablakokkal készült, így onnan is nézték a hívek a misét.

A Nagy Imre út 53. szám alatt egy modern, világos, letisztult felületekkel rendelkező kápolnát alakítottak ki az egykor presszóként, boltként is működő épületből. A kápolna és a plébániahivatal is akadálymentesített.

Így nézett ki korábban az épület (Fotó forrása: Pécsi Egyházmegye videó)
És így néz ki most

Ahogy Kövesi Ferenc plébános Facebook-oldalán is közölte, mostantól folyamatosan várják a híveket, természetesen a közelgő nagyhéten is lesznek szertartások. De nemcsak misék lesznek, hiszen a kápolna egyfajta lelki pont is lesz Kertvárosban, nagyon sok közösségi programot is tartanak.

A mise előtt a kápolna melletti teraszon tartottak barkaszentelést

Az új kertvárosi plébániához tartozik egyébként Gyód, Keszü és Kökény is, sok tízezer embert szolgál. Korábban már szó esett róla, a kápolna kialakítása után egy új templom építését is tervezik Kertvárosban.

Zsúfolásig megtelt a kápolna szombaton este