Programkavalkáddal érkezik az uránvárosi bányásznap!

Egész napos családi programokkal várják az érdeklődőket Uránvárosban a bányásznapi programokon vasárnap. A Szilárd Leó park, Uránbányász tér az Ybl Miklós utca és a 17 emeletes előtti tér is benépesül szeptember elsején. A programok 13 órakor kezdődnek.

Decsi István, a városrész önkormányzati képviselője, Pécs alpolgármestere nyitja meg az eseményt, majd koncertek kezdődnek az Uránbányász téren felállított színpadon. A Szilárd Leó parkban ringatóval, pónilovaglással, óriási társasjátékkal és kézműves foglalkozással várják a családokat. Az Ybl Miklós utcában pedig a Biokom, a katasztrófavédelem, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara járműparkjával és az elektromos buszokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők. A programra kitelepül a Magyar Honvédség toborzó irodája, a rendőrség és vöröskereszt is.

Este nyolc órakor az is kiderül, melyek a legvirágosabb kertek és balkonok Uránvárosban, ugyanis kihirdetik a „Virágos Uránváros” környezetszépítő verseny eredményét. Az ingyenes programok az Irigy Hónaljmirigy élő koncertjével zárulnak.

hirdetés

Hirdetés