Progresszív vega étterem, és családbarát kávézó is nyit augusztusban!

Pécs vendéglátó-fronton tud nekünk még újat mutatni, hiszen úgy tűnik, augusztusban nagy meglepetésekre számíthatunk. Nyílik ugyanis játszó-galériával felszerelt családi kávézó, és progresszív húsmentes étterem is, amely nem csak a vegetáriánus étrendet követőknek lesz nagy szám.

hirdetés
Uránia Mozi

Mandala Étterem, ami a vega gasztronómia terén viheti a prímet

A Zsolnay Étterem és a Susogó bezárásával a régióban hónapok óta tátong egy fájdalmas űr, ami a magas szintű gasztronómiát illeti. Ezt a mostoha helyzetet igyekszik megváltoztatni – lazább, kötetlenebb stílusban – a Napkelet Jógaház egyik új egysége, az augusztus végén nyitó Mandala Étterem. Hogy milyen hely is lesz ez? Röviden progresszív (folyamatosan változó, újításra törekvő) vegetáriánus étterem.

– Vegetáriánus ételeket fogunk kínálni egy olyan komplex éttermi élmény keretében, amit a húsmentes étrendet követők nem tapasztalnak gyakran. Az étlapon szereplő tételeken túl lesz saját péksütemény- és kenyérkínálatunk, erre rendelkezésünkre áll 120 éves kovászunk, de lesz saját, tejből készült, és vegán sajtunk, valamint helyben készült édességeink is. Egy biztos: rántott sajt nem lesz az étlapon – mondja Sarus Zoltán séf.

Kajdocsi-Gera Ildikó étteremvezető hozzáteszi, hogy a Mandalában igyekeznek a keleti harmóniát ötvözni a modern egészségszemlélettel, mindezt a legmagasabb minőségben prezentálva. Mint mondja, egy olyan teljes étkezési élményt szeretnének nyújtani, ami minden igényt kielégít.

– Célunk, hogy a „húsevő” vendégnek ugyanúgy „aha-élménye” legyen, mint a húsmentes étrendet követőnek. Igyekszünk továbbá minél kevesebb hulladékot termelni, alapanyagainkat pedig kistermelőktől szerezzük be – hangsúlyozza Kajdocsi-Gera Ildikó.
Az étteremmel egy időben megnyílik továbbá Napkelet Jógaház másik része a Prána Sziget is, ahol a lelki és szellemi egészségmegőrzés lesz a fókuszban.

Hol? Perczel Miklós u. 26.


Pont, pont, vesszőcske, ahol anyu, apu és a gyerekek is kifújhatják magukat

Képzeljünk el egy helyet a belvárosban, ahová gyerekekkel is szívesen bemegyünk. Nem kell rohannunk, mert amíg isszuk a kávét, ők elfoglalják magukat a játszó-galérián. A legkisebbek játszószőnyegen pihenhetnek, amíg elfogyasztjuk a salátánkat vagy szendvicsünket. A Pécsi Pagony könyvesbolt kistestvéreként a Pont, pont, vesszőcske egy ilyen családi élettérként nyílik meg szeptemberben.

Bővül a könyvesbolt – Fotó: Kölcsey Sára

– A vendégek egészséges ételeket és italokat találnak nálunk, melyeket helyi termelőktől szerzünk be. Odafigyelünk a környezetünkre, nálunk nem lesz műanyag zacskó. Lesz viszont sok-sok zöldség és gyümölcs, gyerekbarát ételek és italok, kedves kiszolgálás és vendégmarasztaló környezet. És kultúra töméntelen mennyiségben – árulja el Kovács Judit, a pécsi Pagony könyvesbolt tulajdonosa.

Hol? Széchenyi tér 2.


Pasta la vista

A Kazinczy utca legújabb tésztázója a tulajdonosok tészták iránti végtelen szeretetéből, és abból a látható igényéből született, hogy valami gyorsat, de minőségit kínáljanak a belvárosi célközönségnek.

A Pasta la vista külföldi diákokból álló tulajdonoscsapata megálmodta Pécs első gyors tésztázóját a belváros szívében, ahol mi magunk készíthetjük el az ételünket a megfelelő tészta, feltétek és szósz kiválasztásával. Még az adag méretét is kiválaszthatjuk, így biztosan az kerül a gyomorba, amire vágyunk.

Ahogy a tulajdonosoktól megtudtuk, a Pasta la vistában még gluténmentesen is falatozhatunk. Az árak is igen barátságosak, már 690 forintért megebédelhetünk, de a nagy adagok sem kerülnek többe, mint 890 forint.

Hol? Kazinczy utca 3.

Ez még nem minden! Tudomásunk szerint nyílik pho-levesező és csomagolásmentes bolt a Rákóczi úton, de sütiző is a Király utcában. Ezekről a helyekről is igyekszünk minél hamarabb beszámolni.