Régi színek, új burkolat: így formálódik a pécsi Dóm tér!

Újabb szakaszához érkezett a pécsi Dóm tér felújítása, tavaly karácsony óta már a déli kapu felől is megközelíthető a bazilika, azt az oldalt ugyanis megnyitották. A pécsiek immár maguk is láthatják, milyen lesz a megújult terület arculata. A tér másik felén még folynak a munkák. 

Bár a jelenlegi időjárás távolról sem a legkellemesebb a szabadtéri munkákhoz, jelenleg is folyik a pécsi Dóm tér teljes felújítása. Ahogy arról már korábban írtunk, a Pécsi Egyházmegye beruházásában a székesegyház előtti tér teljesen új burkolatot kap, előzőleg már kicserélték a vízelvezető rendszert is. A munkák során restaurálták a téren lévő obeliszkeket, új lépcsősort is kap a térre vezető szakasz (ennek is elkészült egy része).

Az új lépcső egy része is elkészült, újra be lehet menni a térre

Korábban megírtuk, az volt a szándék, hogy színvilágában (bordó-szürke) emlékeztessen a korábbi térre a megújult terület is. Ha megnézzük a már elkészült részt, ez vissza is köszön.

A tér egyik részén még folyik a munka

A térre, amikor teljesen elkészül, utcabútorokat és növényeket is elhelyeznek majd, arra azonban ügyelnek, hogy a pécsiek és a turisták által is kedvelt látkép, azaz maga a bazilika képe ne sérüljön, az továbbra is teljes pompájában látható, fotózható legyen.

Jól látszik már, milyen lesz a tér új burkolata

Hirdetés