Saját bejelentését cáfolta Pécsvárad polgármestere, még sincs a városban koronavírusos

Pécsvárad polgármestere Zádori János saját, általunk is közölt tegnapi kijelentését cáfolta ma közösségi oldalán. Abban még azt állította, a városban van egy koronavírusos beteg. Mára kiderült, hogy valószínűleg adminisztrációs hiba történt. Az előzőleg fertőzőnek titulált nő első koronavírustesztje negatív lett, a második tesztelésre még várni kell. 

A polgármester Facebook-videójában elmondta, mára jobban utánanéztek a kapott papíralapú diagnózisnak, melyen állítása szerint „határozottan az szerepelt három felkiáltójellel, hogy fertőző”. A nő első koronavírustesztje negatív lett, a második tesztelés még nem történt meg.

Zádori János elmondta azt is, több, a pécsváradi hölgy állapotát figyelő orvossal konzultált az ügyben, akik elmondták, „lehet ilyen adminisztratív hiba”. A város vezetője azt is hangsúlyozta, nem volt célja, hogy bárkit félrevezessen. Továbbá elmondta, bízik benne, hogy a hölgy – akinél egyébként a koronavírus főbb tünetei jelentkeztek, és nem érzi jól magát – az első negatív teszt eredménye szerint, valóban nem a járványtól betegedett meg.

A teljes videó megtekinthető itt: