Segítenél a rászorulóknak karácsonykor? Itt a pécsi adománygyűjtések listája!

Évek óta zajlanak adománygyűjtések a városban, karácsony környékén pedig még jobban megugrik ezek népszerűsége. Összeszedtük, idén mely pécsi intézmények és egyesületek segítenek a rászorulóknak.

hirdetés
Mit érdemes tudni a cipősdoboz-akciókról?
A dobozokba játékokat, könyveket, kreatíveszközöket, plüssfigurákat, kozmetikai szereket, tartós élelmiszert, ruhát érdemes például tenni. Romlandó vagy veszélyes dolgokat semmiképp se helyezzünk el bennük! A második alapszabály, hogy minden esetben tüntessük fel, fiú- vagy lánygyermeknek szánjuk a csomagot, illetve milyen korú gyereknek ideális az ajándék.

A pécsi AngyalGyár 2018-ban is folytatódik!

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. mindenkire gondol: szeretné boldogabbá tenni azok karácsonyát is, akik egyedül, kórházban, vagy a családjuktól távol töltik az ünnepeket. Ezért a gyermekeket buzdítják arra, hogy legyenek az angyalok hírnökei és kedves karácsonyi rajzokkal, festményekkel, hajtogatással, varrással vagy egyéb kreatív módszerrel készítsenek egy-egy olyan üzenetet, amivel boldog karácsonyt kívánnak azoknak, akiknek más nem kíván. A beérkezett üzeneteket, jókívánságokat igazi angyalok juttatják el szociális intézményekbe, anyaotthonokba, gyermekotthonokba, idősek otthonába. Részletek ITT.

Hol adhatjuk le a rajzokat? Az elkészült üzeneteket a PVH Búza téri épületében lehet leadni.

Meddig? December 7-ig.

Csorba Győző Könyvtár cipősdoboz-akció

A gyűjtést ismét a Kémes az Ormánságért Egyesülettel összefogva szervezi az intézmény. A felajánlásra érkező cipősdobozokat november 15-től december 14-ig várják, másnap pedig könyvtáruk bibliobusza szállítja majd az ajándékokat Kémesre. További információ ITT.

Hová vigyem a cipősdobozomat? A Tudásközpont épületének 0. szintjén, a regisztrációs pultban, vagy bármely Csorba Győző fiókkönyvtárban leadható. A fiókkönyvtárak a következők: Apáczai Csere János Fiókkönyvtár (Apáczai körtér 1/D), Belvárosi Fiókkönyvtár (Király u. 9.), Csipkefa Gyermekkönyvtár (Bajcsy Zs. u. 10.), Kertvárosi Fiókkönyvtár (Honvéd tér 1.), Minerva Fiókkönyvtár (Veress E. u. 6.), Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtár (Nagy Jenő utca 24.).

Meddig? December 14-ig.

PTE ÁJK Hallgatói Önkormányzati Testület (HÖT) jótékonysági cipősdoboz-akció

A jogi kar diákjai idén is szerveznek jótékonysági cipősdoboz-gyűjtést, amely során az összegyűlt ajándékcsomagokat a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központhoz fogják eljuttatni. Játékok, könyvek, színezők, kreatíveszközök, plüssfigurák, kisautók, babák, hajgumik, képeskönyvek, bármi olyan, aminek a gyermekek örülnek és boldogan fogadják, bekerülhetnek a dobozokba. További részletekért KATT IDE.

Hová vigyem a becsomagolt ajándékot? A HÖT Plusz irodába (7622 Pécs, 48-as tér 1.; hétfő–csütörtök 08.00–16.00; péntek 09.00–13.00).

Meddig? December 20-ig.

12 felekezet együtt gyűjt a rászorulóknak a pécsi adventi vásáron

Cipősdobozokat és mást is gyűjtenek. A cipősdobozokat a 17–20 óráig tartó időszakban fogadják, minden nap a vásár ideje alatt. Az összefogás célja a keresztény értékrendek alapján kötetlen beszélgetések indítása, lelki tanácsadás, valamint az adventről, a várakozásról és a karácsonyról párbeszédek kezdeményezése. E faház mint baptista cipősdoboz-gyűjtőponthelyszín is szerepel. Az összefogásban résztvevő 12 gyülekezet: Agapé Gyülekezet, Igazság Háza Gyülekezet, Biblia Szól Gyülekezet, Omega Gyülekezet, MPE Reménység Gyülekezet, Magyar Apostoli Egyház, MPE Felház Gyülekezet, Golgota Gyülekezet, Krisztus Szeretete Egyház, MBE Szeretetvár Gyülekezet, MPE Sion Gyülekezet, Metodista Egyház.

Hová vigyem az adományt? A Széchenyi tér déli részén lesz a bódé, amiben gyűjtenek.

Meddig? December 23-ig.

Legyél te is Plaza-Angyal!

A PTE Gyermekklinika Oncohaematológiai osztályán fekvő kis betegek javára gyűjt a Pécs Plaza. Amit gyűjtenek: használt, de jó állapotban lévő vagy új beltéren használható játékokat, könyveket, színezőket, foglalkoztató füzeteket, kifestőket, kreatív- és rajzeszközöket, társasjátékokat és készségfejlesztőket. További információ ITT.

Hol adhatom le az ajándékokat? A Pécs Plaza következő üzleteiben: Libri, Paloma virágüzlet, Moda Sorella, Lipóti Pékség, Brilla!, Pláza Grill, StoreNmore, műszaki üzlet, Cool Kids Junior Divat, Two Time óraszaküzlet.

Meddig? December 20-ig.

Jótékonysági akciót hirdetett a Pécsi Állatkert

Adománygyűjtő napot tart a tél első szombatján a Pécsi Állatkert, amely során bárki kedvezményesen látogathatja a parkot, amennyiben egy jó állapotú, számára már felesleges játékkal érkezik. Az összegyűlt játékokat nehéz helyzetben lévő gyermekek számára osztják ki a pécsi Nagycsaládos Egyesület közreműködésével. Az adományokért pedig ajándék jár cserébe, hiszen ha elviszel egy játékot, akkor ötszáz forintért nézheted meg Nikolájt, Öcsit, Tibit, a nemrég született mókusmajmokat, vagy akár egy hatalmas mamutot. IDE KATT még több információig.

Az akció december 8-án lesz a Pécsi Állatkertben.

 

Rengeteg cipősdoboz-akció van egyébként karácsonykor a Baptista Szeretetszolgálat rendezésében, az ország minden részén. A gyűjtési pontok listáját IDE kattintva találhatjuk meg.

Sok híresség is csatlakozik a jó ügyhöz, például Michelisz Norbert is
Az adománygyűjtésekről
Listánk a teljesség igénye nélkül készült! Ha te is tudsz adománygyűjtő karácsonyi akcióról, írd meg nekünk hozzászólásban, hogy minél több emberhez eljusson!