Sok a fertőzött a pécsi horvát iskolában, az EMMI mégsem látja indokoltnak a távoktatást

Mint az a pécsi Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont közösségi oldalán megjelent bejegyzésből kiderül, a tanárok és a diákok között is akadnak koronavírus-fertőzöttek, sokak – köztük egész osztályok is – karanténba kerültek. 

hirdetés
Uránia Mozi

A poszt szerint az iskola vezetőségét érintette legsúlyosabban a koronavírus-járvány. Mindennek ellenére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), melynek jogköre a digitális oktatási formára való áttérést elrendelni, nem tartja indokoltnak ezt a lépést „mivel az őszi szünet végéig lejár minden elrendelt karantén határideje, és a betegséggel érintettek nagy része is vissza tud térni az iskolába”.

Mindazonáltal az EMMI munkatársai azonnali beavatkozást ígértek arra az esetre, ha a tanerő drasztikus létszámcsökkenése miatt nem tudnánk biztosítani a jelenléti oktatást – írták.

A vezetőség által közzétett információk között szerepel az is, hogy az iskolát az őszi szünetben kitakarítják és fertőtlenítik, illetve november 2-ától még tovább szigorítják az óvintézkedéseket és arra kérik a szülőket, biztassák a gyerekeket fegyelmezett – a tanórák alatt is kötelező – maszkhasználatra.

A teljes posztot itt láthatjuk: 

Hirdetés