Sok száz pécsi kisdiák iskolája szépült meg a nyáron

Már csak az aprómunkák vannak hátra abból a több mint 140 millió forintos beruházásból, amely révén a Belvárosi Általános Iskolában szebb és komfortosabb körülmények között tanulhatnak a diákok.

hirdetés

– Egy több mint félmilliárdos pécsi iskolafelújítási program egyik helyszín vagyunk, gyakorlatilag befejeződtek a munkálatok a Belvárosi Általános Iskolában – mondta el Őri László, Pécs alpolgármestere pénteken. Az alpolgármester közölte, a Pécsi Tankerület szervezésében lebonyolított program a belvárosi intézmény mellett fejlesztéseket jelent többek között a Bánki Donát utcai, a Köztársaság téri általános iskolában és a Janus Pannonius Gimnáziumban is.

Ilyen volt és ilyen lett: megújult a sportudvar is

Őri László kiemelte, az iskola műemlék, valamint a szocializmus idején kialakított épületekkel is rendelkezik, sajnos ez utóbbiak rosszabb állapotban vannak, mint a jóval korábban, igényesebben kialakított részek.

Őri László alpolgármester ismertette a fejlesztéseket

A mostani, mintegy 140 millió forintos beruházás során energetikai korszerűsítést hajtottak végre, kicserélték többek között a tornaterem ablakait, teljesen megújult a sportudvar és a környéke, a felső udvar is új burkolatot kapott a korábbi, rendkívül elhasznált helyett. Őri László hangsúlyozta, akadálymentesítési beruházások is zajlottak, így a mozgáskorlátozottak is könnyebben tudnak közlekedni az intézményben.

Jól látszik, a burkolat és a nyílászárók is megújultak

Mint Őri László hangsúlyozta, a Belvárosi Általános Iskolában 650 diák tanul, az egyik legjobb tanulmányi eredményeket felmutató és legkedveltebb pécsi intézmény.

– Most gyakorlatilag lezárult a fejlesztés első üteme, de jól látható, hogy van még teendő bőven, azon dolgozunk, hogy további beruházásokra is mód nyíljon a következő időszakban – hangsúlyozta az alpolgármester.

Hirdetés