Sürgős dolga akadt: 146-tal repesztett végig a Siklósi úton

A police.hu tett közzé egy videót, ahol jól látszik: a Siklósi úton egy autós egészen 146-ig pörgette fel a kilométerórát. 350 ezer forintba került a mutatvány.

Nem semmi: lakott területen belül, a Siklósi úton felüljárón, fényes nappal, tilos jelzésen áthajtva:

2020. május 31-én délután végeztek sebességellenőrzést a pécsi zsaruk a megye közútjain. Egy gépkocsivezető majdnem megtriplázta a megengedett sebességet: a megengedett 50 km/h helyett 146 km-/h-val(!) közlekedett, amikor felvételt készítettek róla Pécsett, a Siklósi úton. A száguldó sofőrt a forgalomirányító fényjelző készülék sárga, majd piros jelzésre váltása sem sarkallta arra, hogy lassítson.

350 000 Forint közigazgatási bírságot szabtak ki rá, illetve 16 büntetőpont is járt a jogsértésekért.

Baranya megyében az elmúlt héten összesen 32 közlekedési baleset történt, ezek közül 28 anyagi káros volt, négy pedig személyi sérüléssel járt. Utóbbiak közül egy esetben könnyű, három súlyos sérüléssel végződött. Összesen kilencen sérültek meg.

A legfőbb baleseti ok persze továbbra is a gyorshajtás volt. Éppen ezért a rendőrség továbbra is rendszeresen végez sebességellenőrzést. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kockázataival.

Nem ez az első eset, hogy tövig nyomják a gázt Pécsen: tavaly decemberben a Zsolnay Vilmos úton “versenyzett” mintegy 130 kilométer/órával két kocsi: őket 300-300 ezer forintra büntették.

hirdetés
Hirdetés