Számít a pécsi közönségre a nemzetközi meccsekre készülő kosárcsapat

Öt idegenlégióssal vág neki a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata a 2019-2020-as szezonnak – jelentette be a csapat ügyvezetője. Bán Gábor hangsúlyozta: a tavalyi szereplésük után – ahol bronzérmet szerzett a csapat a hazai bajnokságban – idén is magasra tették a lécet. Hiszen először indulhatnak nemzetközi porondon a PVSK férfi kosarasai, ahol holland, portugál és szlovák csapattal is meg kell majd mérkőzniük. 

hirdetés

A PVSK-Veolia a tavalyi szezonban bronzérmet szerzett a hazai bajnokságban, ezzel pedig kivívta azt a jogot, hogy idén a FIBA Europe Cupban is indulhat. Az idei nemzetközi porondon való megmérettetés első lesz a PVSK férfi kosárlabdacsapatának életében. A pécsiek holland, portugál, szlovák ellenfelekkel kezdenek. Összesen hat mérkőzést jelent ez a csapat számára, három idegenben és három hazai pályán. A fiúk emellett a magyar bajnokságban is jól akarnak szerepelni.

– A felsőházat tűztük ki célul, abban pedig a legjobb négybe kerülés lenne a jó és elfogadható eredmény – mondta Bán Gábor, a PVSK Kft. ügyvezetője.

A tavalyi négy külföldi helyett idén öt idegenlégióssal készülnek a szezonra a pécsiek.

– Az idei csapat erősebb játékosállományilag, mint a tavalyi, viszont azt is látni kell, hogy a többi csapat is elég szépen bevásárolt. Idén is lesz 7-8 olyan csapat, amelyik szintén a  felsőházat célozza meg, de nekünk a tavalyi után más nem is lehet a célunk – mondta Csirke Ferenc vezetőedző.

Csirke Ferenc hozzátette azt is: bíznak benne, hogy a szurkolóik kitartanak, sőt bíznak benne, hogy meg tudják annyira tölteni a pécsi sportcsarnokot, mint 8-10 éve a női csapat.

A csapatban hét szezon óta játszó Veljko Budimir elmondta: hisznek abban, hogy a kemény edzések idén is meghozzák a várt eredményt, és sérülések nélkül végig tudják játszani a szezont.

Az első mérkőzést várhatóan szeptember 27-én játssza a pécsi csapat a magyar bajnokságban. Akkor a Szeged ellen lépnek pályára előreláthatóan a Lauber Dezső Sportcsarnokban, de a szurkolóknak érdemes figyelni a csapat honlapját a mérkőzések pontos helyszínével kapcsolatban.

hirdetés

Hirdetés