Szellemautó van a Mecsekben

Körülbelül egy hónapja áll egy kisteherautó az Égervölgyi patakparton, amit fatolvajok hagytak ott a természetbarátok bosszúságára. Ugyan az autó nem a pécsi erdőket kezelő Biokom területén van, mégis a városi cég szólt a Mecsekerdőnek. Ők már többször jelezték a tulajnak, és pénteknél tovább nem várnak az autó elvitelére. 

hirdetés
Uránia Mozi

A Biokom NKft. erdőgazdálkodási vezetője elmondta, körülbelül egy hónapja turisták hívták fel a figyelmüket arra, hogy egy felborult autó fekszik Égervölgyben egy folyó patak partján, ráadásul az olaj is szivárog belőle és ezzel beszennyezi a vizet.

A szakemberek a helyszínre kiszállva megállapították, hogy az autó időközben rejtélyes módon „lábra állt”. A jelek arra utaltak, hogy fatolvajok hagyták ott a járművet, de ezt egyértelműen nem tudták megállapítani az erdőgazdálkodási szakemberek.

A terület viszont nem Pécs erdővagyonához és ezzel együtt nem a Biokomhoz, hanem a Mecsekerdőhöz tartozik, tudtuk meg.

A vizsgálat után kollégái értesítették a Mecsekerdő Zrt. kerületvezető erdészét, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság őrszolgálati emberét is, hogy felelősökként intézkedhessenek.

– Sajnos a mai napig felháborodott visszajelzéseket kapunk arról, hogy az autó továbbra is az erdőben van. A kirándulók csodálkozva állnak a történtek előtt és úgy tűnik, a Biokomot tartják felelősnek. Ezért szeretnénk felhívni a turisták, természetbarátok, civil szervezetek figyelmét arra, hogy a Biokom kollégái megtettek minden tőlük telhetőt az ügy megoldására. Mivel a terület nem hozzánk tartozik, ennél többet nem áll módunkban tenni. Úgy tudjuk, a rendőrség és a zöld hatóság is nyomozást indított – mondta el az erdőgazdálkodási vezető, Szilasi Tamás.

Megkerestük az üggyel kapcsolatban a Mecsekerdő képviselőit is, mivel az autó az Árpádtetői Erdészethez tartozó területen áll. Hohn Miklós az erdészet igazgatója szerint tudják, kié az autó és a tulajdonost felszólították az eltávolítására, aki már többször próbálkozott elvinni a roncsot, de sikertelenül.

– Amennyiben az illető nem viszi el az autóját november 30-a délutánig, mi fogjuk elszállíttatni az autót, nem hagyjuk ott – mondta Hohn Miklós, aki szerint ők minden lehetőt megtettek az ügy érdekében.

Frissítve 11.30.

Megkeresésünkre a rendőrség a következő választ adta: A megkeresésben foglalt eset körülményeit a rendőrség szabálysértési eljárás keretein belül vizsgálja, amelyről jogszabály engedélyének hiányában nem áll módjukban bővebb felvilágosítást adni.