Szívbeteg gyermekekért rockolnak a pécsi zenészek

Nem ez lesz az első alkalom, hogy az egykori méltán híres Toxic Clubban zenélő rockerek összeállnak egy nemes célért. A „Toxikus évek” jó szándékkal összekötött felidézése tavaly robbant be, és már akkor folytatást ígértek a szervezők. Idén a szívbeteg gyerekek az adománykoncert kedvezményezettei október 11-én. 

Tavaly szerveztek először jótékonysági rockkoncertet a Szenes klubban, az egykori pécsi Toxic Clubban aktív zenekarokkal a színpadon, a teljes bevételt az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítványnak ajánlották fel. Olyan jól sikerült a jó célért a húrokba csapni, hogy idén megismétlik a mutatványt: újabb zenekarok csatlakoztak a kezdeményezéshez, és ezúttal a szívbeteg gyerekeket támogatják. Legutóbb 162 ezer forint gyűlt össze, vajon az idén is ilyen jó eredménnyel zárnak majd? A rendezvény szervezőjét, Kislaci Róbertet kérdeztük céljaikról.

– Ezúttal a szívbeteg gyerekek a kedvezményezettek. Miért éppen ők?

– Már a tavalyi évben eldöntöttük, hogy gyermekekkel foglalkozó alapítványt szeretnénk támogatni, és ezt folytatjuk idén is. A lényeg, hogy jó helyre kerüljön a pénz, és ha kicsit is, de tudjunk segíteni.

– Más zenekarok lépnek majd fel a tavalyihoz képest, mi ennek az oka? Hogyhogy most nem csak metálzene lesz? 

– A fő koncepció, hogy mindig olyan zenekarokat kérünk fel, akik valamilyen módon kapcsolódnak az egykori Toxic Clubhoz, műfaji korlátok nélkül. A déli életérzéssel teli stoner témákat headbangelős riffekkel és magyar szövegekkel kombináló Stonecold; a pécsi heavy metal királya, a Siberia; valamint a Live Wire, az egykori törzsfellépő Helldorado glam rock tribute band utódzenekara; és az alter-, az etno- és az indie rockot játszó Rokokó Rosé is fellépett párszor, így mindannyiukat felkértük, és igent mondtak.

– Mi a cél, mostantól minden évben megszervezitek a koncertet?

– Igen, szeretnénk hagyományt teremteni belőle. Reméljük, hogy a pécsi rockzene szempontjából is fontos lesz ez a rendezvény.

IDE kattintva többet tudhatunk meg az eseményről. 

hirdetés

Hirdetés