Szóbeli érettségire mész? Mutatjuk, mit vegyél fel!

Kezdődnek a szóbeli érettségik, a város pedig megtelik matrózblúzos gimnazistákkal. Azzal nincs semmi baj, ha egy fiatal lány még élete vizsgáján is csinos szeretne lenni, de fontos, hogy ez ne menjen a kényelem rovására. Lánczos Benkő Tímea pécsi stylisttal összegyűjtöttük a legfontosabb irányelveket – nem csak szóbeli érettségire.

hirdetés

Ilyen legyen a cipőd

Elsősorban a cipőt személyiségünkhöz igazítsuk, ne az érettségi napján kezdjünk el kísérletezni a tíz centis magas sarokkal. Választhatunk lapos talpú vagy a magasabb sarkú cipőt is, de mindenképpen legyen visszafogott a viselet. Nem lőhetünk mellé például a balerinacipővel.

Fontos, hogy bármit is választunk, a cipőnknek zárt legyen az orra. Ez nem csak a szóbeli érettségire vonatkozik, hanem ugyanúgy egyetemi vizsgákra és az állásinterjúkra is. Ezeken az alkalmakon nem illik szandálban vagy nyitott orrú lábbeliben megjelenni – mondja Tímea.

Képzeljük oda a matrózblúzt!

Harisnya vagy nem harisnya: ez itt a kérdés

Ebben a korban a szakember szerint nem szentségtörés, ha nem húzunk harisnyát, arról nem is beszélve, hogy a vizsgák idején akár 34 fokot is mutathat a hőmérő higanyszála, amin az érettségi övezte, izgalmi helyzet sem segít. Így bátran elhagyhatjuk a harisnyát.

Az örök téma: a szoknya hossza

Lánczos Benkő Tímea hangsúlyozza, hogy a szoknyának minimum combközépig kell érnie. Elsősorban azért, mert a miniszoknya nem az érettségire való viselet. Másodsorban a túl rövid szoknyák általában abszolút nem kényelmesek. Egy szóbeli érettségin valljuk be, nagyon kell koncentrálni és teljesíteni, mindeközben nem kellemes érzés, ha végig a ruhánkat igazgatjuk.

Ceruzaszoknyából se a rövidet válasszuk!

Nagyon széles a lehetőségek tárháza: választhatunk midiszoknyát, vagyis vádliközépig érőt, vagy A-vonalút és ceruzaszoknyát is, viszont a maxiszoknyákat kerüljük. Nem praktikus és nem is formális viselet – így a stylist.

Ékszerek: a kevesebb, több!

Érdemes az ékszerekkel is finoman bánni a szóbeli megmérettetésen. Ne most tegyük be a kedvenc óriáskarikát, vagy aggassuk tele a csuklónkat karkötőinkkel. A stylist egy visszafogott, finom fülbevalót ajánl egy leheletnyi nyaklánccal vagy gyűrűvel.

Nem kell a konty, de azért ne lobogjon a hajunk

Tímea azt javasolja, ha lehet, kössük fel a loboncunkat, mert egyrészt rekkenő hőség van, másrészt sokkal csinosabb megjelenést kölcsönöz a kordában tartott hajkorona. Ha valaki szereti kibontva hordani a haját, akkor is érdemes legalább egy hajpánttal összefogni, hogy ne az arcunkba hulló tincseken kelljen görcsölni, amikor teljesíteni kell.

Nem feltétlenül kell kontyban érkeznünk, lehetünk attól még trendik, hogy éppen érettségizünk. Érdemes kísérletezni különböző fonástechnikákkal, biztosan lesz olyan, amelyik kényelmes, és még jól is fogunk kinézni. A Pinteresten, vagy a Youtube-on rengeteget találunk  teszi hozzá a stylist.

Forrás: Pinterest

hirdetés