Szuper családi programokkal vár a Honvéd téri napok

Bár kicsit borongósan indult a vasárnap, mégis lelkes közönség gyűlt össze a XIV. Honvéd téri napok alkalmából régi Kertváros szívében. Az egész napos ingyenes szabadtéri rendezvényt egy aranyos bábelőadás nyitotta a kisgyerekek és szüleik nagy örömére.

Vasárnap is várja a pécsieket a XIV. Honvéd téri napok remek családi programokkal. A délelőtt egybegyűlteket Pavlovics Attila, a Pécsi Kulturális Központ vezetője köszöntötte jó időtöltést kívánva mindenkinek.

Pavlovics Attila köszöntötte a látogatókat

A napot a Tekergő bábszínház kedves kis előadása nyitotta, melyben a társulat saját készítésű bábfigurákkal: kisegér, béka, róka, saját mesével szórakoztatta elsősorban a piciket, de a felnőttek is láthatóan élvezték a mesét – melyet sajnos egy rövid időre megszakított a szemerkélő eső.

Délután a jobb időben reménykedve még több vidám programmal készülnek a szervezők. Kettő órakor fellép a Pécsi Ércbányász fúvószenekar az ANK Mazsorettcsoportjával. Hallhatunk továbbá népdalokat a Baranya Bokréta Népdalkör tolmácsolásában, lesz Szenior Örömtánc Máriával – a pécsi idősek egyébként Guiness-rekordot is döntöttek a napokban, a táncosok összeadott életkora 20500 év volt! –, és láthatunk még több zenés-táncos produkciót.

17 órakor az Apsons zenekar Woodstockra emlékezik meg szuper koncertjével.

És természetesen lesz arcfestés, kézműveskedés, légvár, kisvonat, bohóc, zsákbamacska, Teddy maci kórház, állatbemutató és -simogató a gyerekeknek, a felnőtteknek pedig retró könyvvásár, egészségsarok vérnyomás- és testzsírméréssel.

Éhesek és szomjasak sem maradunk, ha kilátogatunk a régi kertvárosi buliba: van bőven zsíroskenyér, lesz jó sokféle fánk délutánra, hiszen fánksütőversenyt is szerveznek, ahol Kertváros legfinomabb, legszebb, legérdekesebb – bármit is jelentsen ez – fánkját keresik, valamint kóstolhatunk finom borokat is.

15.30-ig még lehet nevezni a versenyre!

Amint egy kicsit eláll az eső, és kisüt a nap, érdemes kilátogatni az ingyenes családi napra.