Hétvégén rendezték Budapesten az egyik legjelesebb fodrászeseményt, a 60. Országos Bajnokságot a Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás keretein belül. A Hungexpóba több száz érdeklődő érkezett, hogy ismerkedjen a  legfrissebb hajtrendekkel és megnézze, kik a legjobb magyar hajszobrászok. A megmérettetésen pécsi siker is született, Hudák Eszter két kategóriában is első helyezést ért el extrém hajkölteményével.

A Magyar Fodrász Kozmetikus Közhasznú Egyesület és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara idén közösen rendezte meg a bajnokságot, amelyen kiosztották Magyarország legjobb fodrásza, borbélya, hajtetoválója és nappali-, alkalmi-, valamint színpadi sminkese címet is. A megmérettetésen a pécsi Hudák Eszter női progresszív hajvágás és női felnőtt avantgarde kategóriában nyert el első helyezést.

A győztes munkák

– Viszonylag hirtelen jött az ötlet, hogy benevezzek, általában mindig tudom már egy hónappal a verseny előtt, hogy elindulok, de most az utolsó pillanatokra hagytam a dolgot – meséli a pécsi fodrász, akinek nem első versenye volt a vasárnapi megmérettetés. – Szeretem ezeket a kategóriákat választani, mert sok lehetőség van bennük, és nagyjából a fodrász fantáziájára van bízva, hogy milyen munkát készít.

Eszter két kategóriában indult és mind a kettőben tarolt; elnyerte a zsűri tetszését a pécsi fodrász által megálmodott formabontó, lila hajkorona. Az ítészek legfőbb szempontja egyébként, hogy kiválasszák azt a versenymunkát, mely a leginkább előremutató, egyedi és inspiratív alkotás.

A pécsi fodrász többszörös magyar bajnok, nemrég pedig a 2017-es párizsi fodrász- és sminkes világbajnokságon állhatott munkájával a közönség elé. Ez utóbbi eseményen a magyar csapat egyik versenyzőjeként lett ötödik helyezett, menyasszonyi konty és prestige gala kategóriában.

– Minden verseny motivál, hogy a jövőben se adjam fel a versenyzést, főleg ha sikerül eredményt is elérnem, hiszen még így is rengeteget kell fejlődnöm és tanulnom – mondja Hudák Eszter.

Több pécsi siker is született!

Mint megtudtuk, a versenyen a Pécs Barber Shop két fodrásza is remekelt tanuló kategóriában, míg Erdős Dániel első, Bartalos Patrik második helyezett lett a nyolcfős mezőnyben.