A Bestmixer iskola 2006-ban alakult, és azóta minden megyeszékhelyen tökéletesre fejlesztették irodáikat és oktatásukat.

Legújabb büszkeségünk a pécsi iskolánk, amiről bátran kijelenthetjük, hogy a jelenlegi állapotában nem csak a Dunántúl, hanem az ország egyik legprofibb mixer és barista iskoláját sikerült összehoznunk, aminek a régióban nem akad versenytársa.

Amennyiben barista tanfolyamra szeretne jelentkezni valaki, akkor ez jelenleg a legjobb helyszín Pécsen! Olyan gépekkel ismerkedhetsz meg, mint a Victoria Arduino Black Eagle, ami a barista világbajnokság hivatalos gépe, beépített mérleggel és a hozzávaló Mythos One őrlővel.

Jelenleg egy iskola sem tud ilyen gépparkot felmutatni a régióban. Három gépen egyszerre zajlik az oktatás 6 fős csoportokban, klimatizált teremben, európai környezetben. Többféle kávéval dolgozunk, amit kifejezetten az iskolánk számára pörkölnek. Nem szénné pörkölt olasz kávét használunk 70-80%-os arabica-tartalommal, hanem 100% arabica kávéval oktatunk.

Hamarosan megkezdjük a saját márkás kávé forgalmazását is, mert egyre népszerűbb a hallgatóink körében, akiknek a nagy része saját kávézót nyitott vagy ezzel a szándékkal érkezik az iskolánkba.

Szakma néhány hónap alatt?

Rövid képzésről beszélünk, de 100%-ig gyakorlati oktatás zajlik. Aki nálunk tanul, nem fog megijedni semmilyen kávégéptől új munkahelyén, hiszen a gépek és őrlők helyes beállításánál kezdődik az igazi barista tudomány.

Barista tanfolyam Pécsett

A barista tanfolyamon túl a hallgatók jelentkezhetnek mester barista képzésre, latte artra és coffeshop manager képzésekre is. Illetve nagy előny, hogy nem kell Budapestre utazniuk hogy levizsgázzanak. Így pénzt, időt és energiát spórolnak meg.

Pécsett is egyre több a jó barista, de sajnos jelenleg még mindig nem elég. Akik a barista szakmában ismertek a városban, mind kapcsolatban állnak valamilyen szinten az iskolánkkal. Különböző kávés előadásainkon, workshopon, és tréningeken velük is megismerkedhetsz, tőlük is tanulhatsz. Arra törekszünk, hogy hallgatóink is mind eljussanak arra a szintre, hogy erősíteni tudják ezt a létszámot, és növeljük a legjobb pécsi baristák táborát.

Célunk, a barista szakma felpezsdítése

A munkaadóknak, üzlettulajdonosoknak pedig óriási segítség egy olyan iskola, ahová el tudja küldeni munkatársait tréningekre, továbbképzésre, hiszen a jó szakemberek által növelhetik forgalmukat.

Célunk, hogy ne legyen több olyan vendéglátóegység, szálloda, kávézó Pécsen, ahol vízízű, vagy keserűre égetett, tűzforró cappuccinot kaphatunk csupán, mert a személyzet soha nem járt barista tanfolyamon. Pécs vendéglátásának még sokat kell fejlődnie, de azon vagyunk, hogy minőségi oktatásunkkal mindehhez hozzájáruljunk.

Iskolánk Pécsen a Rákóczi út 50-es szám alatt található, minden hétköznap 9.00–17.30-ig nyitva áll az érdeklődők előtt.

(x)