Te is segíthetsz, hogy még zöldebb legyen a pécsi Rózsadomb!

Pécsett az utóbbi időszakban sok helyütt hoztak létre zöld övezeteket, fásítottak, ültettek növényeket. Ezen felbuzdulva nemrég nagy munkába fogtak a kertvárosi lakók is, a Rózsadomb környékét teszik szebbé a Biokom NKft.-vel közösen. 

hirdetés

Hári József, a térség önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, fogadóóráin rendszeresen érkeztek hozzá kérések a Rózsadomb körül lakók részéről, hogy túl kopár a környezet, szükség lenne több növényre. Sőt, konkrét helyeket is megneveztek, ahol jól jönne néhány növény.

Ennek hatására, a képviselő tavaly első lépésként felkereste a Biokomot és kérte a buszforduló körüli zöld terület bokrosítását, valamint a buszforduló ligetesítését. Ezt a munkát tavaly év végén fejezték be, azonban a szépítésnek még koránt sincs vége.

A Zöld Rózsadombért fantázianevet adta annak a kezdeményezésnek Hári József, amely keretében a Rózsadomb tetején, a postával szemben található sík terepen kutyafuttatót alakítanak ki, és előreláthatólag 50-60 fát ültetnek majd el a közeljövőben.

Ezen a területen zajlik majd a munka

– Nagyon sok kutya van a környéken, és az emberek aláírásokat is gyűjtöttek, hogy megmutassák, valóban igény van a futtatóra. Sokan támogatták az ötletet, így a Biokommal felvettem a kapcsolatot, és a napokban már elkezdik kialakítani a helyet. Ez egyébként egy környezetbarát kutyafuttató lesz, kutyapiszok összegyűjtésére alkalmas szemetesek, zacskó- és kesztyűkiadó automata is fel lesz szerelve – magyarázta az önkormányzati képviselő, aki hozzátette, a Biokom munkatársai segítenek, azonban helyi összefogásra is szükség van a kivitelezéshez. Már sokan jelentkeztek is a feladatra, tudtuk meg.

A tervek szerint április 6-án 9 és 13 óra között lesz a nagyszabású faültetés, a segíteni vágyókat ekkor Rózsadombon, a postával szemközti területen várják. Mint a képviselő a Facebookon közölte, egy gulyást is főznek, ezt közösen fogyasztják el a munka végeztével.

Hári József hangsúlyozta, azért is nagyon fontosnak tartja a helyiek közötti együttműködést, mert így talán jobban odafigyelnek majd a saját kezükkel kialakított környezetre. Sok ugyanis a vandál a környéken, akik több korábbi csinosítási kísérletet meghiúsítottak.

Hirdetés