FRISSÍTVE: Szájer József elismerte, hogy részt vett az illegális brüsszeli bulin, a rendőrök drogot is találtak nála

A Telex délután 4 óra körül írta meg, hogy Szájer József közleményben ismerte el, hogy ott volt az illegális brüsszeli orgián (ahogy ő írja, “házibulin”). A brüsszeli ügyészség szerint a rendőrök Szájer táskájában drogot találtakde a fideszes politikus azt állítja, hogy abból nem fogyasztott. Cikkünk folyamatosan frissül. 

hirdetés

Szájer József közleményében családjától, a kollégáitól és a szavazóitól bocsánatot kért és hangsúlyozta, hogy ez egy “személyes botlás” volt, amiért sem a politikai közössége, sem a hazája nem felel.

A közlemény:

“A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

A Telex az Európai Néppártot is megkereste az ügyeben, amelynek 2009 óta Szájer volt a jogalkotásért felelős alelnöke, ők Szájer angolul kiadott közleményét küldték el a lapnak.

Ebben a fideszes politikus a következőket írja:

“Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Bocsánatot kérek a családomtól, a kollégáimtól és a szavazóimtól.”

A Telex szerint Szájer arra kérte a közleményben a családját, a munkatársait és a válaszóit, hogy az elmúlt harminc év odaadó és kemény munkájának tükrében értékeljék a “személyes botlását”. Azt is hozzáteszi Szájer, hogy csak ő maga tartozik felelősséggel a “félrelépésért”, és kéri, hogy emiatt se a hazáját, se a politikai közösségét ne vonják felelősségre.

FRISSÍTVE: A BRÜSSZELI ÜGYÉSZSÉG SZERINT SZÁJER TÁSKÁJÁBAN DROGOT TALÁLTAK 

A brüsszeli ügyészség kedd délután a Telex kérdésére megerősítette, hogy Szájer József táskájában találtak drogot az illegális partihoz riasztott brüsszeli rendőrök.

Az ügyészség közleménye szerint múlt hét pénteken este fél 10 körül a rendőröket egy olyan bulihoz riasztották, amelynek résztvevői a szomszédok szerint megsértették a járványügyi korlátozásokat. A helyszínen a rendőrök körülbelül 20 embert találtak, akik között két diplomáciai mentességet élvező ember is volt. Rajtuk kívül az egyik résztvevő, az 1961-es születésű S.J. az ereszcsatornán próbált meg elmenekülni a helyszínről, ezt egy járókelő vette észre. A férfi az ügyészség szerint menekülés közben megsérülhetett és véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak a rendőrök – derül ki az ügyészség közleményéből.

Mivel S. J. nem tudta magát a helyszínen igazolni, a rendőrök hazakísérték, ott került elő a diplomata útlevele, ami alapján azonosítani tudták. A buli résztvevőiről a koronavírus miatt érvényben lévő korlátozások megsértése miatt vett fel jegyzőkönyvet a rendőrség, S.J-t pedig a kábítószerekre vonatkozó törvények megsértésével is megvádolhatják, de mielőtt bármiféle eljárás elindulhatna, a diplomáciai és a parlamenti mentességének felfüggesztése kell.

Az ügyészség a Telex kérdésére megerősítette, hogy S.J. nem más, mint Szájer József.

A Fidesz Európai Parlamenti csoportja szerint Szájer helyes döntést hozott azzal, hogy lemondott. Az üggyel kapcsolatban rövid közleményükben az alábbiakat írták kedden 18 óra környékén:

Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.”

FRISSÍTVE – SZÁJER MEG SEM VOLT HÍVVA A BULIBA, MEZTELENÜL MENEKÜLT

David Manzheley, egy fiatal doktorandusz, aki a bulit szervezte pénteken, eredetileg csak tíz embert hívott meg, de végül többen elhozták a barátjukat, így felduzzadt a létszám. Szájer meg sem volt hívva a buliba, ő is egy ismerősén keresztül érkezett az orgiára – írja Blikk.

Mint írják, a házigazda szerint a rendőrök nem voltak túl kedvesek velük:

„Nagyon gorombán viselkedtek, sértegettek minket. Mégis hogyan tudtuk volna odaadni az igazolványainkat olyan gyorsan, amikor alsónadrág sem volt rajtunk? Csak iszogattunk, mint egy kávézóban, és persze, közben a vendégek egymással szexeltek. Nem hiszem, hogy ez büntetést érdemel” – mondta a belga lapnak.

A szexpartira a szomszédok hívták ki a rendőrséget, akik a járványügyi rendelkezések megsértése miatt vonultak ki. A belga lap azt írja:

Szájer meztelen volt, amikor elkapták.

FRISSÍTVE – A BELGA ÜGYÉSZSÉG FELJELENTETTE SZÁJERT KÁBÍTÓSZERREL VALÓ VISSZAÉLÉS MIATT

A Népszava arról írt szerda reggel, hogy a belga ügyészség eljárást indított Szájer ellen, a táskájában talált kábítószer miatt. Mint írják, ebben az esetben akkor lehet lefolytatni ellene a büntetőeljárást, ha a belga ügyészség kezdeményezi az Európai Parlamentnél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, és azt meg is szavazza a EP.

Szájer József mentelmi joga ugyan a vasárnapi lemondása miatt december 31-én automatikusan megszűnik, de ezt az ottani hatóságok nem kötelesek kivárni.

A cikk szerint, ha egy magyar állampolgárt külföldön vonnak eljárás alá, Magyarország kérvényezheti az ügy teljes átvételét és annak hazai lefolytatását, ám erre a külföldi ország nem kötelezhető. Ha Szájert előzetes letartóztatás alá is vonnák mentelmi joga megszűnése után, akkor a kiadatása érdekében is hasonló kérvénnyel élhet Magyarország.

Kábítószer birtoklásáért Belgiumban 3 hónaptól 5 évig terjedő büntetés szabható ki, de gyakori a felfüggesztett szabadságvesztés eltereléssel, ami azt jelenti, hogy az elkövetőnek az állapotának megfelelő terápián kell részt vennie. Magyarországon szigorúbbak a vonatkozó törvények, de csekély mennyiség esetén ugyancsak alkalmazzák az elterelés intézményét.

FRISSÍTVE – SZÁJER OTTHONÁBAN IS RENDEZHETETT SZEXPARTIKAT 

Szerdán nyilatkozott a belga De Standaard-nak David Manzheley, a melegorgia házigazdája, aki elmondta, hogy kéthavonta szokott ennél sokkal nagyobb, durván százfős meleg orgiákat rendezni bérelt lakásokban és más helyszíneken – írja a 444.hu. A bulikon a részvétel feltétele az, hogy senki ne legyen HIV-pozitív vagy koronavírusos. Az ominózus partira tízen mondtak igent, köztük többen olyanok, akik már átestek a koronavíruson, ők mind elhozhatták egy-egy barátjukat, Manzheley szerint így került a társaságba Szájer is.

Manzheley elmondása szerint a bulijai csakis szabad szexről szólnak: nincs zene, tánc.

“Ide csakis a szexért járnak. Az óvszer nélküli szexért, férfiakkal. Nők nincsenek jelen” – magyarázta.

Szintén alapszabály, hogy a vendégeknek meztelenre kell vetkőzniük.

A házigazda korábban nem ismerte a “szakállas férfit”, aki a délután hatkor kezdődő buli elején röviden bemutatkozott neki, de Szájer azt nem mondta meg neki, hogy EP-képviselő, azt viszont igen, hogy régóta él Brüsszelben és azt is megemlítette, hogy ő is rendezett már a saját otthonában szexpartit – írja a lap.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A rendőrség oszlatta fel a brüsszeli orgiát, amin az Európai Parlament egyik képviselője is részt vett. Bár nem erősítették meg hivatalosan, a képviselő magyar lehetett, és azóta lemondott – írja két belgiumi lapra hivatkozva a Telex.

Mint olvasható a cikkben, a két belgiumi lap, a 7sur7 és a HLN azt közölte, pénteken egy gang bang bulit tartottak Brüsszel központjában egy bárban, melyen 25-en vehettek részt.

A rendőrség buktatta egyébként le a csoportot a járványügyi szabályok megszegőire vadászva.

A HLN nevű lapnak azt is megerősítették, hogy a „rendezvényen” részt vett az Európai Parlament egyik magyar képviselője is, aki ezután lemondott – olvasható a Telex írásában.

Egy másik lap, a DH NET pedig arról számolt be, a rendőrök drogot találtak a helyszínen, a partin több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is jelen volt. „A résztvevőket bevitték kihallgatásra, az EP-képviselőt azonban mentelmi jogára hivatkozva nem” – írja a Telex.

Nem tudni, ki lehet a magyar képviselő, ugyanis ezt nem említik a lapok.

Mint írja a Telex, a buli után két nappal mondott le Szájer József, a Fidesz EP-képviselője.

Közben a 444.hu már arról ír, hogy a HLN frissítette cikkét, és az információk alapján beazonosítható, hogy Szájer Józsefről van szó (korábban nevesítették, aztán törölték ezt a cikkből), mivel azt írják, az illető a Fidesz befolyásos politikusa, alapítótagja, és frakcióvezetője volt Magyarországon 1994 és 2002 között, majd EP-képviselő lett, amíg a hétvégén váratlanul le nem mondott.

A Telex teljes cikke ide kattintva olvasható.