A Hungária utcánál február 1-ig tart a munka, a belvárosban várható vízzavarosodás két napig tarthat majd. 

Szennyvízakna-javítás a Hungária utcában

Sérült szennyvízaknákat javít a Hungária utca – Kóczián Sándor utca – Jászai Mari utca – Nagy Jenő utca csomópontban január 25-től a Tettye Forrásház Zrt. A munkálattal egy időben a Hungária utca – Nagy Jenő utca találkozásánál lévő, 300 mm átmérőjű ivóvízhálózati tolózár cseréjét is elvégzik a szakemberek.

A várhatóan február 1-ig tartó munkálatok félpályás útzár mellett zajlanak.

  • Ez idő alatt a Hungária utca déli sávja a csomópontnál nem lesz járható, a kétirányú közlekedés azonban sávszűkület mellett, jelzőlámpás irányítással biztosított lesz.
  • A Jászai Mari utca a Garay utca felől, a Kóczián Sándor utca pedig a Hungária utca felől lesz egyirányú. A szolgáltató kéri az arra közlekedőket, figyeljék a kihelyezett táblákat, útjelzőket.

Vízzavarosodás a belvárosban

A tolózár cseréjével járó megváltozott vízirány miatt január 25-én és 26-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Tüzér utca – Honvéd utca vonaltól keletre egészen a 48-as térig, illetve az Aradi vértanúk útjától délre a Mártírok útja – Nyírfa utca sávig tartó területen.

A megszokott vízminőség ezt követően gyorsan visszaáll – írja a szolgáltató.

A szolgáltató javasolja érintett ügyfeleinek, hogy a jelzett időszakban fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre, a mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet, és amennyiben a víz zavarosodását észlelik, kerüljék a gépek használatát!

A Tettye Forrásház Zrt. köszöni a lakók és a közlekedők türelmét, megértését, amellyel hozzájárulnak a munkálatok gördülékeny megvalósulásához!