Több mint 130 millió forintra pályázhatnak a pécsiek

Játszóterek fejlesztésére, közösségi terek, valamint közösségi házak létrehozására, felújítására pályázhatnak pécsiek. Erre több mint 130 millió forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre – jelentette be Őri László, a Pécsi Helyi Akciócsoport elnöke. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy rengeteg pályázatra számítanak, így érdemes minél előbb leadni azokat. Egy pályázó 5 millió forinttól akár 32,5 millió forintig terjedő támogatási összeget is kaphat.

hirdetés

Játszóterek, parkok, közösségi terek és közösségi házak felújítására pályázhatnak pécsiek. A pályázatok összeállítását igény szerint a Pécsi Helyi Akciócsoport ügyfélszolgálata is segíti.

Nagy érdeklődésre számítanak

A helyi felhívásra egyesületek, alapítványok, egyházi és vallási tevékenységet végző szervezetek, kis- és mikro vállalkozások, valamint nonprofit gazdasági társaságok is jelentkezhetnek.

– Javasoljuk minden pályázónak, hogy a pályázati ötleteik kidolgozásában kérjék a pályázatíró, a pályázat-előkészítő szerv segítségét. Így van a legnagyobb esély arra, hogy olyan színvonalú pályázatot tudjanak összeállítani, amit a későbbiekben a helyi bíráló bizottság, illetve az irányító hatóság támogatásban tud részesíteni – mondta Haffner Tamás, a Pécsi Helyi Akciócsoport igazgatója.

A Pécsi Helyi Akciócsoport személyesen és online is segít a pályázatok megírásában – hangsúlyozta Haffner Tamás, az egyesület igazgatója

Összesen 130 millió forint fejlesztési forrás válik elérhetővé, amire február 11-től lehet jelentkezni.

Minimum 5, maximum 32,5 millió forint támogatási összeget lehet nyerni.

– Arra számítok, hogyha ezt a felhívást sikeresen tudjuk zárni, akkor a város több pontján épülhetnek vagy megújulhatnak kis játszóterek, és jöhetnek létre szabadtéri rendezvény megtartásához kapcsolódó fejlesztések. Bízom abban is, hogy a város peremkerületein lesz lehetőség közösségi házak felújítására – hangsúlyozta Őri László, a Pécsi Helyi Akciócsoport elnöke.

Őri László elmondta: sor kerülhet a város peremkerületein működő közösségi házak rendbetételére is

A helyi támogatási kérelmek benyújtására március 18. és október 15. között van lehetőség, az első bírálati szakasz április 26-ával zárul.

A megjelent helyi felhívás hozzáférhető a Pécsi Helyi Akciócsoport (HACS) Facebook-oldalán, továbbá publikálták a szervezet honlapján is.

hirdetés

Hirdetés