Több mint félezer ember munkába állását támogatták Pécsett

Az elmúlt három évben több mint félezer pécsi és Pécs környékén élő munkába állását támogatták – jelentette be Müllerné Juhos Bernadett, a Baranya Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Az úgynevezett Pécs Paktum első ütemének zárórendezvényén elhangzott: 850 millió forintot fordítottak arra, hogy a munkanélkülieket visszahelyezzék a munkaerőpiacra. Ez pedig olyan sikeres volt, hogy 85 új vállalkozás is elindult. 

Egy hete adták át a Honsa Kft. majdnem kétmilliárd forintból elkészült ötezer négyzetméteres csarnokát Pécsett, ahol többek közt a Porsche kalaptartóját is készítik majd. Az elmúlt hetekben azonban nem csak ez volt az egyetlen gyáravató – hangsúlyozta Müllerné Juhos Bernadett. A Baranya Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta: ez is jelzi, hogy az itt található cégek, vállalkozások fejlesztik magukat, egyre több embert foglalkoztatnak. Ehhez pedig támogatást is kapnak.

A Pécs Paktum október 1-től újra támogatja a munkába állást

A Pécs Paktum által 850 millió forint állt rendelkezésre az elmúlt három évben. Ennek nagy részét bértámogatásokra költötték, de ezen túl képzési, vállalkozóvá válási és lakhatási támogatásra mutatkozott még igény – mondta Müllerné Juhos Bernadett.

Sikeres a Pécs Paktum I., több mint félezren jutottak munkához

A Pécs Paktum első ütemében 420 főnek szerettek volna munkát adni, de ezt jóval túlszárnyalták – hangzott el a sajtótájékoztatón. Összesen 537 főt helyeztek el, akik közül 85-en vállalkozóvá váltak a munkaerőpiacon Pécsett és a Pécsi járásban.

– Pécsett és a Pécsi járásban a munkaerő-piaci helyzet átlagosan jobb, mint a megyében, de itt is vannak hátrányos helyzetűek, akiknek elhelyezkedését tudtuk segíteni – mondta Tiegelmann Éva társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályvezető.

A Pécs Paktumban a pécsi önkormányzat, a Baranya Megyei Kormányhivatal, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vett részt.

A program a tervek szerint Pécs Paktum II. néven október 1-től folytatódik, a következő ütemben több mint 1 milliárd forint áll rendelkezésre.

Hirdetés