Több száz apróság díszítette fel Kertváros karácsonyfáját

Idén több mint 200 kertvárosi kisgyerek díszítette fel a városrész saját – immár hatodik – karácsonyfáját. A Csontváry sétányon álló fa ünnepi díszbe öltöztetésében újfent segített az apróságoknak az ajándékokkal érkező Mikulás is!

hirdetés

Hatodik alkalommal kaptak saját mindenki karácsonyfáját a kertvárosiak, melyet újfent sok-sok – több mint 200 – városrészben élő kisgyerek díszített fel a Csontváry sétányon december 5-én. A Pécsi Kulturális Központ és a Mosolymanó Egyesület, valamint számos helyi civil szervezet által szervezett fadíszítésben a hagyományokhoz hűen részt vett a Kertvárosba a szokásosnál korábban érkező Mikulás is.

Nagyon sok kisgyerek dísze látható a fán

Az egybegyűlteket köszöntő Őri László, Pécs alpolgármestere elmondta, hogy több mint fél évtizede indult egy kezdeményezés, melynek lényege az, hogy a Széchenyi téri mindenki karácsonyfája mellett legyen a pécsi városrészeknek is saját ünnepi fája.

– Azt gondolom, hogy Kertvárosban, ahol több mint 55 ezer pécsi él, mindenki megérdemli, hogy minden évben legyen egy hely számukra, ahol tudnak találkozni, ahol közösen tudnak készülni a karácsonyra. Jól példázza ezt az, hogy mennyien jöttek el idén is a fa díszítésére, és jó volt látni most is ezt a több száz kis csillogó szempárt, ahogy várták a Mikulást – mondta az alpolgármester.

A Mikulás is besegített a díszítésbe

Vörösné Deák Andrea, a városrészben több mint 10 éve működő Mosolymanó Egyesület elnöke és a kertvárosi faállítás és -díszítés egyik szervezője lapunknak elmondta, hogy a hagyományos karácsony- és Mikulásváró esemény rendkívül fontos a kertvárosiak és főként a kertvárosi gyerekek számára, hiszen annak köszönhetően erősödik a városrészben élők összetartása és kapcsolata, a kertvárosi identitástudat.

Őri László: megérdemli kertváros a saját karácsonyfáját

– A kertvárosi kisgyerekek mindig visszajönnek ide a karácsonyfájukhoz, szüleikkel és nagyszüleikkel, hogy megmutassák nekik, hol van a fán az általuk készített kis dísz. Remélem idén sem lesz ez másként. Fontos, hogy ilyen alkalmakat teremtsünk nekik – mondta.


A kertvárosi mézeskalács

Nem csak a kertvárosi kisgyerekek kaptak ajándékot a kertvárosi Mikulástól, a szervezők ugyanis megajándékozták a PécsMa.hu olvasóit is annak a finom, puha mézeskalácsnak a receptjével, melyet a fát díszítő ovisok és kisiskolásoknak osztottak az eseményen. Így készül tehát a kertvárosi mézeskalács:

„Hozzávalók:
500 gramm liszt
125 gramm vaj
125 gramm cukor
125 gramm méz
3 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
3 egész tojás

Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrjuk össze. Az így kapott tésztát pihentessük fél órát, majd nyújtsuk ujjnyi vastagságúra. Ezután szaggassuk ki különböző karácsonyi formákkal, majd tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe a mézeskalácskákat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük, körülbelül 10 percig. Puha marad.

Ha sokkal korábban sütjük, akkor célszerű fémdobozba tenni és konyharuhával letakarni, hogy ne száradjon ki.”

Hirdetés