A turisták döntöttek: ezek a kedvenc pécsi helyeik

Tombol a nyár, a pécsiek nyaralnak, a turisták viszont Pécsre érkeztek, és bizony nagyon tetszik nekik a város. A világelső turisztikai portál, a Trip Advisor értékelései alapján gyűjtöttük össze, hogy milyen pécsi látványosságokat, helyeket szeretnek a legjobban.

hirdetés

A legjobb pécsi múzeumok

Igazából ez egy kettős dicsőség és győzelem a Zsolnay Múzeumnak, hiszen egyrészt Pécs összes Trip Advisoron szereplő látnivalója közül a legtöbb és a legjobb értékeléseket kapta, de ha szűkítjük a kört kizárólag pécsi múzeumokra, akkor is toronymagasan az első helyen van 144 értékeléssel, melyek 70 százaléka “kiváló”. Íme egy a sok közül:

Érdekes módon második helyen futott be a Zsolnay-negyed, mely ugyan több értékelést kapott (eddig 154-et), de ezeknek csak a 68 százaléka “kiváló”. Júniusban érkezett ez az értékelés a negyedről, melyből azért világossá válik, hogy az ezüst is szépen csillog:

A legkedveltebb pécsi templom

Ki nem találnák, hogy melyik pécsi templomot bírják a turisták a legjobban. Persze, hogy a Székesegyházról van szó! A város ékköve 291 értékelést kapott eddig, a turisták 62 százaléka kattintott a “kiváló”-gombra. Ilyen szépeket írtak róla:

A tér, amit a leginkább szeretnek

Közel 200 turista (191, hogy pontosak legyünk) emelte a legszeretettebb pécsi térré a Széchenyi teret, melyről nyilván a Trip Advisoron is megoszlanak a vélemények (63 százalék szerint “kiváló” a tér). A két legutóbbi értékelés azonban egész szépen össze is foglalja mindezt:

A legjobb pécsi éttermek a turisták szerint

A Tüke Borház tarol a Trip Advisor felhasználói szerint, 201 értékelésének 87 százaléka “kiváló”, ami nem semmi eredmény. A Tettyén található étterem országos híre már évek óta elterjedt, de a mai napig érkeznek az olyan dicsérő szavak, mint például az alábbiak:

A második helyen a Balkán Bisztró áll 196 értékeléssel, melynek 72 százaléka a lehető legjobb. Nem is olyan rég így méltatták vendégeik az éttermet:

A Blöff Bisztró sem panaszkodhat, dicsőséges harmadik helyük a megannyi pécsi csúcsvendéglő és népszerű étterem között: 169 értékelésének 62 százaléka “kiváló”. Ezt mondták nem is olyan rég a város legjobb halas étterméről:

 

Hirdetés