Ügyeleti rendszerben működnek a pécsi ovik is

A pécsi óvodák is zárva tartanak március 8-tól április 7-ig. Azonban mától ügyeleti rendszerben igényelhetik a szülők gyermekük intézményi felügyeletét – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés
Uránia Mozi

Íme a lényeg pontokba szedve:

  • A szülők az óvodavezetőnek jelezhetik igényüket (elektronikusan vagy papír alapon) a felügyeletre.
  • Ha lehetőség van rá, minden kicsit saját ovijában fogadnak, változás esetén értesítik a szülőket.
  • Akik nem kértek felügyeletet, az ebédet elvihetik az óvodából.
  • Az ovikba szülők nem léphetnek be.
  • Minden bölcsőde nyitva van.
  • Azokban az iskolákban, ahol van ügyelet, étkezést lehet kérni a gyerekeknek.

Alább a városháza teljes közleménye olvasható:

„Minden pécsi óvodában tájékoztatást kaptak a szülők arról, hogy akik nem tudnak gondoskodni gyermekük elhelyezéséről, jogosultak gyermekfelügyeletre. Az igényt elektronikusan vagy papír alapon benyújtva kell jelezni az adott óvoda vezetőjének.

Pécs önkormányzata az ügyeleti igényeket felmérve biztosítja a gyermekek felügyeletét. Amennyiben erre lehetőség és kellő számú igény van, minden gyermeket a saját óvodájába várjuk. Az ügyelet helyszínének változása esetén a szülőket értesítjük. A gyermekfelügyelet alacsony létszámú csoportokban, a járványügyi szabályok maximális betartásával biztosítjuk.

Akik nem kérték a gyermekük felügyeletét, azok igény szerint elvihetik az ételt éthordóban az óvodájukból, naponta 11.30 és 13.00 közötti időpontban. Fontos megjegyezni, hogy az óvodába szülők nem léphetnek be, a dolgozók viszik be az éthordót a tálalókonyhába, majd az ételt vissza.

Pécsett minden bölcsődei egység normál nyitva tartással működik, az önkormányzat ebben nem tervez változtatást, amíg kormányzati szinten nem születik más döntés erre vonatkozóan.

Azon iskolákban, ahol tartanak ügyeletet, a gyermekek kérhetnek étkezést. Az iskolai étkeztetési igényeket a Pécsi Ellátó Központ (PEK) Közétkeztetési Osztálya felé kell jeleznie a szülőnek, az eddig megszokott módon és formában, naponta reggel 9 óráig. Az étkezés fizetése online bankkártyás, vagy átutalásos módon lehetséges. Minden igénylő az eddigi intézményi helyszínre mehet az igényelt ételért éthordóval és a gyermek diákigazolványával. Az étel átvételére 11.30 és 13.00 között van lehetőség.”