Rendkívül jelentős létszámbővítést jelentett be a napokban a HARMAN pécsi gyára, több mint 300 új dolgozót vesznek fel. A pécsi önkormányzat kiemelt célja a munkahelyteremtés, így természetesen mindenben támogatja a világcéget, de más ágazatokban is látszik már eredmény. 

hirdetés

Csaknem megduplázza dolgozói létszámát a HARMAN pécsi üzeme, hiszen a jelenlegi mintegy 400 fős állományt több mint 300 emberrel bővítik, egyben a cég szakterülete is szélesedik, mivel a jövőben az autóipari ágazatban is dolgoznak.

– A HARMAN 2015-ben nyitotta meg Pécsett az üzemét, az önkormányzat az első pillanattól kezdve partnerként kezelte a céget – emlékeztetett Decsi István alpolgármester, aki arra is felhívta a figyelmet, Pécs erős versenyben volt, sok-sok szempont döntött amellett, hogy végül itt nyíljon meg a gyár.

A Harman szinte megduplázza a létszámot

Ahogy más esetekben is: a közelmúltban több világcég is Pécsett telepedett meg. Itt nyitotta meg SSC szolgáltatóközpontját a német fűtés-hűtéstechnikai nagyvállalat, a Viessmann, amelynek egyik vezetője úgy fogalmazott, bár hat város is versengett a beruházásért, Pécs kiemelkedett a mezőnyből, a város üzleti környezete kiváló a befektetéshez. 

Ugyancsak Pécset választotta nemrég a dán biotechnológia világcég, a Foss, vagy éppen a mindenki által jól ismert Aldi, az üzletlánc ugyanis régiós informatikai központját telepíti Pécsre.

A dán Foss új központjának nemrég tették le az alapkövét

Decsi István alpolgármester ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, az önkormányzat nem csak az új vállalatok Pécsre csábítását tűzte ki céljául, hanem a már itt működő cégek fejlesztéseit is támogatja minden olyan lehetőséggel, amely módjában áll. Ezt számos példa is mutatja: a német hátterű Hauni gépgyártónak a közelmúltban területre volt szüksége a bővítéshez, ezt a város biztosította – a gyár idénre egyébként mintegy száz fős bővítést jelentett be, a dolgozók létszáma már így is meghaladja az 1200 főt.

A Hauni több mint 1200 embert foglalkoztat

A kormánnyal és a várossal kötött stratégiai együttműködést a BAT, amely nemcsak a Dohány utcai üzemben, hanem a Keleti Ipari Parkban is komoly fejlesztést hajtott végre. Ugyancsak kiváló a kapcsolat például a német hátterű ITSH-val, amelynek a Nagy Lajos király úti szolgáltatóközpontjában már sok százan dolgoznak.

Hirdetés