Új családba kerültek a pécsi vörös pandák, egyenruhások fogadták örökbe őket

Persze ahogy más, civil állatrajongók, úgy még a rendőrök sem vihették haza a pécsi állatkert pihepuha pandaikreit, mikor hétfőn megvolt az etetéssel tarkított örökbefogadási ceremónia. Az adoptálás apropója egyébként a zoo és a jard közötti együttműködési megállapodás aláírása volt. 

Mint az a rendőrség honlapján megjelent beszámolóból kiderül, dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Andricz Bertold, a pécsi állatkert igazgatója által aláírt megállapodás célja a társadalmi kapcsolatok szélesítése, a kölcsönös bizalom megteremtése a zooba látogató vendégek és a rendőrség között, a balesetek, szabálysértések, bűncselekmények megelőzési lehetőségeinek szélesítése, valamint a veszélyekre történő figyelemfelhívás, és ezáltal azok megelőzésének és a kockázatok csökkentésének elősegítése.

Az együttműködési megállapodásban többek között rögzítették a főkapitányságnak a turisztikai időszakban az állatkert területén különböző bűn- és baleset-megelőzési témájú kitelepülések, programok megszervezésében, valamint az állatkert környezetében, illetve a hozzá tartozó parkolókban „Bűnmegelőzési őrjárat” keretében történő visszatérő ellenőrzésében vállalt célkitűzéseit.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az állatkerttel kötött együttműködés alapján új területeken tud megjelenni. A megelőzési szakemberek az állatkert által szervezett gyerektáborokban heti rendszerességgel jelen vannak, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a táborlakókat bűn- és baleset-megelőzési témákban játékos formában megszólítsák. A főkapitányság preventív tevékenységét nem csak az állatkert falain belül, hanem annak közvetlen környezetére is kiterjeszti, a gépjárművel érkező látogatókat figyelmét a parkolókban hívják fel arra, hogy a lezárt gépkocsi utasterében soha ne hagyjanak értéket.