Új háziorvosi rendelők: Somogyban is javában zajlik a munka

Nagyban zajlanak a háziorvosi rendelők felújításának munkálatai a Mázsaház utcában, Somogy és Vasas határán. A régi, elavult helyiségek teljesen átalakulnak, a megszépült – és egy új szárnnyal kiegészült – épületben két gyermekorvosi, egy felnőtt-háziorvosi rendelő és egy védőnői szolgálat is helyet kap majd.

A pécsi közgyűlés a közelmúltban döntött arról, hogy több, önkormányzati tulajdonban lévő háziorvosi rendelő újuljon meg – közöttük kiemelten a keleti városrészekhez tartozók.

A helyszínen Őri László alpolgármester elmondta, a város több mint 700 millió forintból újítja fel az önkormányzati tulajdonban lévő, egészségügyi alapellátást végző gyermek- és felnőtt-háziorvosi rendelőket.

Már állnak a falak, javában folyik a munka

– A Somogy és Vasas határán álló elavult, korszerűtlen háziorvosi rendelő újul meg, ahol két gyermek- és egy felnőtt-háziorvosi rendelő mellett a védőnői szolgálat is helyet kap, egy teljesen új, modern, minden igényt kielégítő szárnyban. Ezek a fejlesztések mintegy 150 millió forintból valósulnak meg – mondta az alpolgármester.

Jelenleg nem csak itt folynak munkálatok: a keleti városrészekben még két helyszínen: Vasason a B utcában és Hirden a Pázsit utcában is nagyban zajlik a munka.

– A fejlesztések célja az, hogy a pécsieket jobb körülmények között, gyorsabban lehessen ellátni az egészségügyben. Mindemellett fontos kitérni a minket kiszolgáló háziorvosokra: ők is megérdemlik, hogy a legmodernebb környezetben dolgozhassanak – nyilatkozta Őri László.

Huba Csaba és Őri László körbejárták a helyszínt

Huba Csaba, a térség önkormányzati képviselője hozzátette, Pécs-Somogyon körülbelül 2700-an, Pécs-Vasason 1700-an élhetnek. A két gyermekorvosi rendelő külön-külön szolgálja ki a két térség kisgyerekeit, Hird pedig eddig még nem is rendelkezett ilyen ellátással.