Új helyén, megszépült állapotban várja vissza rajongóit a pécsi villamos

Olvasóink bizonyára emlékeznek, hogy a 10 évig a Ferencesek utcájában álló szerelvénynek tavaly a helyi kormányhivatal döntése alapján mennie kellett, így a városüzemeltetési cég munkatársai új helyet kerestek az idők során ikonikussá vált sárga járműnek. Lapunk természetesen beszámolt róla, hogy a napokban szállították a Balokány-ligetbe, ahol mostantól állomásozni fog. A Biokom NKft. ráadásul saját erejéből fel is újíttatta, így még szebb állapotban látogathatják meg a villamosközlekedés iránt érdeklődők. A vállalat fotókat és sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz. Ez utóbbi alább olvasható.

hirdetés
Uránia Mozi

Miután a vármegyei kormányhivatal tavaly a villamos elszállíttatásáról határozott, a Biokom megkezdte – saját erőből a szerelvény teljes körű felújítását annak érdekében, hogy a pécsiek új helyszínen, megszépült állapotban tekinthessék meg azt.

hirdetés
Uránia Mozi

A Biokom NKft. munkatársai nem csak a kocsit újították fel kívül-belül, hanem a Balokányban – ahol régen két vonal végállomása is volt – az új helyszínül szolgáló területet is rendbe tették, parkosították, valamint nekik hála a látogatók információkat olvashatnak, régi fényképeket tekinthetnek meg az egykori pécsi villamosközlekedés útvonalairól, szerelvényeiről. Az érdeklődök arról is tájékozódhatnak, hogy sajnos egy olyan villamos sem maradt fent, mely kiállítható lett volna, de ez a kocsi egyfelől nagyban hasonlít az ötvenes évek itteni járműveire, másfelől a Ferencesek utcájában eltöltött közel 10 év miatt is már igazán pécsinek érezhetjük, a jövőben pedig megannyi rendezvény otthonául is szolgálhat.

Hirdetés