Új járdákkal gazdagodott az egyre szépülő Ispitaalja

Végéhez közeledik az ispitaaljai városrészt érintő út- és járdafelújítási program: mintegy ezer négyzetméteren újult meg a burkolat közel ötmillió forintból. Ezt Őri László alpolgármester jelentette be a Semmelweis utcában tartott sajtótájékoztatón, ahol szintén új járdát kapnak a környékbeliek.

Alig pihentek a munkagépek az elmúlt időszakban: az Ungvár utca két éve már teljes egészében megújult, most a környező utakon is folyamatos a munka.

– A járdaburkolat itt egyidős volt a városrésszel, a helyi lakosság is jelezte, hogy szükség van a cserére. A Nagyvárad, a Kassa utcában és a József Attila – Szabadság utca sarkán már végeztek a munkálatokkal, most a Semmelweis utcában dolgoznak, ezután pedig a Heim Pál utcában fognak egy szakaszt kijavítani – mondta Őri.

Őri a helyszínen ismertette a fejlesztések részleteit

Az alpolgármester felsorolta a nemsokára záruló ötéves periódusban lezajlott fejlesztéseket is a városrészben.

– Az elmúlt években megújult a Köztársaság téri Általános Iskola északi homlokzata, és a Jókai utcai iskola is több százmilliós fejlesztési forrásban részesült. A Köztársaság téri óvoda felújítására is megvan a lehetőség és a kellő forrás. Összességében mondhatjuk, hogy a városrész fejlődésnek indult, feladatunk a következő években ezt a folyamatot folytatni.

Sorra szépülnek meg az ispitaaljai járdák

Barkóczi Csaba, az Ispitaaljáért Baráti Kör kezdeményezője elmondta, az elmúlt hónapokban több száz háztartást látogattak meg, felmérték az itt élők igényeit.

– Szeretnénk a Biokom szakembereivel együtt a városrész fejlesztési programját az itt élőkkel együtt, közösen alakítani. Az ötvenes-hatvanas évek óta nem volt itt egy átfogó járda- és útfelújítás, most ezt sikerült véghezvinni.

Hirdetés