Új játékok is várják a gyerekeket a Szamárfül fesztiválon

Új játékelemekkel bővült a Zsolnay-negyed játszótere. A speciális eszközöket egészséges és fogyatékkal élő gyermekek egyszerre is használhatják, így a városban már két helyen is tudnak együtt játszani a kicsik. A játszótér avatójával pedig kezdetét vette a VIII. Szamárfül fesztivál a Zsolnay-negyedben. 

Az uránvárosi Szilárd Leó parkon kívül most már a Zsolnay-negyedben is élvezhetik a játék örömét a fogyatékkal élő és egészséges gyermekek. A negyed meglévő játszóterét speciális elemekkel bővítették.

Kerekesszékes körforgó, mérleghinta és trambulin

Ezt a körforgót egyszerre tudják használni az egészséges és kerekesszékben ülő gyermekek 

A játékelemek között olyanokat is találunk, amiket eddig a városban nem lehetett látni. Itt kapott helyet egy olyan körforgó, amit kerekesszékkel is lehet használni, valamint egy olyan mérleghinta, amit mozgásukban korlátozottak és egészséges társaik egyszerre tudnak kipróbálni.

Most már mérleghinta is van Pécsett

– Ügyvezetőségem kezdetétől fogva kiemelt célom volt a Zsolnay-negyed „kinyitása”, a családok bevonzása és a játszótér fejlesztése. Sok szülő részéről igény volt arra, hogy a sérült gyermekeik együtt játszhassanak ép testvéreikkel, kortársaikkal, ennek igyekeztünk most eleget tenni. Nem lehet alkalmas minden játék minden gyermek számára, és nem is ez a szándékunk, hanem az, hogy közös játékélményt biztosítsunk – számolt be Vincze Balázs, a ZSÖK ügyvezetője.

A sérült gyermekek és egészséges társaik számára egy „háton csúszót” is elhelyeztek, ahol a kezeket lehet erősíteni

A trambulin lehet a sztár!

Két trambulin is várja a gyerekeket a Zsolnay-negyedben

Valószínűleg a gyerekek körében a legnépszerűbbek a trambulinok lesznek, amikből rögtön kettőt is beszereltek a Zsolnay-negyed csúszdái közelében. Érdekesség, hogy két fajtát is találunk ezekből.

Az integrált játékeszközöket akadálymentesen használhatják sérült gyermekek is.

Összesen kilenc új játékelemmel bővült a Zsolnay-negyed, amiket elszórtan helyeztek ki, így az sem fordulhat elő, hogy tömeg alakulna ki a játékok közelében.

KÉPGALÉRIA

Zsolnay negyed játszótér trambulin
DSC_3954
Zsolnay negyed játszótér
Zsolnay negyed játszótér
Zsolnay negyed játszótér
DSC_3982
DSC_3966
DSC_3935

Két trambulin, fészekhinta, amőba, játéktelefon, háton csúszó, kerekesszékes körforgó, integrált mérleghinta és rugós golyóvezető várja a kicsiket.

A játszótér mozgáskorlátozott, látássérült, hallássérült, autista és értelmi fogyatékkal élő gyermekek számára is élményeket kínál.

A játszótér átadójával hivatalosan is kezdetét vette a VIII. Szamárfül fesztivál. Az ország első és legnagyobb gyermekeknek szervezett fesztiválján fellép többek között Gryllus Vilmos, Rutkai Bori, Bíró Eszter, de lesz színház, játék, embernagyságú mesehősök és közel 100 program a hétvége során. A fesztivál ingyenes, korábban már írtunk róla, IDE kattintva olvashatóak a részletek.

hirdetés

Hirdetés