Nem csendesedik a koronavírus-járvány negyedik hulláma Pécsett. Az elmúlt három napban 3 óvodában és 2 bölcsődében találtak újabb fertőzötteket. Összesen 83 kisgyermek és 8 munkatárs került karanténba – áll az önkormányzat hétfő délutáni közleményében.

A Keleti Városrészi Óvoda Dr. Majorossy Imre Utcai Tagóvodájában egy gyermekről igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A vele szoros kapcsolatba került 12 kisgyermeket a hatóság járványügyi megfigyelés alá helyezte – írják.

Az Apáczai Óvoda székhely intézményében két kisgyermekről bizonyosodott be, hogy megfertőződött a COVID-19 vírussal. A lefolytatott kontaktkutatás eredményeként a járványügyi hatóság 30 kisgyermeket és 4 dolgozót helyezett karanténba.

A Kertvárosi Óvoda Bimbó Utcai Tagóvodájában szintén az egyik kisgyermekről derült ki, hogy elkapta a fertőzést. A vele szoros kapcsolatba került 16 kisgyermek hatósági karanténba került.

A Kisgyermek Szociális Intézmények Törpike Bölcsődéjében beigazolódott az egyik dolgozó COVID-19 megbetegedése. A lefolytatott kontaktkutatás során 3 gyermek került járványügyi megfigyelés alá, valamint további 5 gyermek részére meghosszabbították a már az előző héten elrendelt karantént.

A Kisgyermek Szociális Intézmények Mezőszél Bölcsődéjében szintén az egyik dolgozóról derült ki, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A vele szoros kapcsolatba került 2 dolgozó és 19 gyermek került járványügyi megfigyelés alá.

Az óvodákban és bölcsődékben megtörtént az érintett helyiségek fertőtlenítő nagytakarítása. A karanténnal nem érintett kisgyermekek ellátását valamennyi intézmény biztosítani tudja – áll a közleményben.