Itt vannak a legütősebb pünkösdi programok!

Pécs és Baranya megye a pünkösdi hosszú hétvégén is sok remek programmal kecsegtet. Összegyűjtöttünk ezek közül jó néhányat, lehet szemezgetni! 

Íme a legjobb pécsi programok:

Sétatér Fesztivál – 06. 06–16.

Június 6-án indul az idei hagyományos belvárosi forgatag, amely újfent megannyi koncerttel, rendezvénnyel, kitelepülőkkel, eszem-iszommal várja a pécsieket 10 napon keresztül. A Zsolnay Örökségkezelő NKft. által szervezett programsorozatot idén is a Déli Kapu Folklórfesztivál színes eseményei indítják útjára, melyről korábban ITT írtunk.

A részletes programot IDE kattintva érjük el.

Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) – 06. 06–15. 

Már korábban megírtuk, hogy nagyon gyorsan elkeltek a jegyek a népszerű színházi fesztiválra, melyek közül nem keveset a szakmabelieknek osztanak ki, előre lefoglalva. Akiknek mégis sikerült jegyet váltania, annak garantált a szórakozás pünkösdkor.

ITT a részletes program.

A Sétatér Fesztivál a régió meghatározó borászati, gasztronómiai és kulturális rendezvénye

Ha pedig kimozdulnánk kicsit a városból:

Falunapok Ófaluban – 06. 07–09. 

Korábban már cikkeztünk a 330 fős, 94 százalékban német nemzetiségiek lakta falucskáról, ahol vissza nem térítendő támogatást adnak a letelepedő fiatal családoknak. Hagyományos falunapjuk sem semmi, a programok folyamatosan bővülnek, de már így is meggyőző a kínálat. Hogy csak egyet említsünk a sok fellépő közül, a 90-es évek népszerű csajbandája, a Bestiák is fellép majd.

Részletek ITT.

V. Nagymama Konyhája – Rétesfesztivállal – 06. 08. Sásd

Ötödik alkalommal rendezik meg a német ajkú sásdiak kulturális és gasztronómiai fesztiválját a Hegyháton. Gyermekprogramok, több fellépő és táncház is várja többek között az érdeklődőket.

Több infó ITT.

Bólyi Pünkösdi Fesztivál – 06. 08.

A Bólyi Német Önkormányzat az Erzsébet Vigadóval karöltve rendezi meg évről évre hagyományőrző fesztiválját a Batthyány téren. A rendezvényen idén a bólyi és környékbeli nemzetiségi tánccsoportok és zenekarok mellett fellép Petra Böck osztrák énekesnő és a pécsi Kubalibre zenekar is.

ITT van a részletes program.

Pünkösdi Kalácsfesztivál – 06. 08–09. Borjád

A szombati napon két esti koncerttel, vasárnap pedig versenyekkel, gyermekműsorral, este pedig bállal készülnek a szervezők.

ÍME a további részletek.

Pünkösdi Fesztivál a Hertelendi Termálfürdőben – 06. 08–09.

Mindkét napon éjfélig tartó nyitvatartással és zenés éjszakai fürdőzéssel várják a vendégeket a fürdőben. Minden medence működni fog, a kültériekben lubickolókat koncerttel szórakoztatják.

A belépőjegyekről és további programokról IDE kattintva olvashatunk.

Pünkösd a Siklósi Várban – 06. 08–09.

Ingyenes ünnepi tárlatvezetés, vásári komédia, díszlövés, rengeteg gyerekjáték és sok meglepetés várja a pünkösdi hétvégén a látogatókat.

Ide KATT a részletekért.

XXV. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék – 06. 08–09.

Idén már 25. alkalommal rendezik meg a 2 napos eseményt, amelyre több ezer ember látogat el évről évre. Csodás környezet, minősített borok, kulturális programok és garantáltan jó hangulat vár mindenkit Palkonyán.

A programokról ITT írnak bővebben.

Pünkösdi szentmise és adománygyűjtés Berki Nikolaszért – 06. 09. Mohács

Aki szeretne jót cselekedni az ünnep alatt, az segíthet egy imával a mohácsi kisfiún, akinek a gyógyulásáért már több jótékonysági rendezvényt szereztek, sőt egy híres focista is ajándékot küldött a számára. A misén adományokat is gyűjtenek Nikolasz és családja javára.

IDE kattintva még több információhoz juthatunk.

Pünkösdi Találkozó – 06. 09. Liptód

Néprajzi kiállítás, pacskerkötés-bemutató, játszóház, egzotikus állatbemutató, légvár, íjászat és svábbál is lesz többek között a liptódi pünkösdi programon.

A részletekért kattintsunk IDE.

Pünkösdi Nyílt Nap Gyűrűfű Ökofaluban – 06. 09. 

Az ország első öko-településén egész napos programot szerveznek, többek között kézműves foglalkozások, öko-társasjáték, túra, többféle izgalmas bemutató, borkóstoló és tábortűz is tartoznak a kínálatba.

KATT IDE a részletekért.