Újabb magyar került kórházi karanténba Budapesten

Újabb magyar került kórházi karanténba Budapesten koronavírus esetleges gyanúja miatt kedden.

Frissítve: 17.30 – Már Svájcban és Barcelonában is van fertőzött

A svájci egészségügyi hatóságok bejelentették kedden, hogy az országban is találtak az új típusú koronavírussal fertőzött személyt – írja a Híradó.hu. Ugyanezen a hírportálon jelentették be később azt is, hogy a spanyol hatóságok azonosítottak egy koronavírussal fertőzött beteget Barcelonában. Ez az első eset Spanyolország európai kontinenshez tartozó részén.

Frissítve: 15.56 – Vannak magyarok a Tenerifén karantén alá vont szállodakomplexumban

Vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban Tenerifén – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden Budapesten.

A helyszínen Magyarország tiszteletbeli konzulja nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy magyar állampolgárok is vannak a szállodakomplexumban – mondta Menczer Tamás, de róluk mást nem mondott.

A tiszteletbeli konzul mellé Madridból utazik egy konzul, és ha indokolt, további munkatársakat küldenek Tenerifére – tette hozzá.

A kanári-szigeteki szállodakomplexumban, amelyben mintegy ezer ember tartózkodik, egy olasz vendégnél diagnosztizálták a koronavírust.


Korábban írtuk: A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a magyar kamionsofőr Lombardiában járt, nem lázas, de nem érzi jól magát.

A kamionsofőrt a mentőszolgálat már felvette, és kórházba szállítja – közölte Menczer Tamás.

hirdetés
Hirdetés