A Testvérvárosok terei óvoda és a Kiskuckó bölcsőde ünnepélyes átadását tartották kedden délután Pécsett. Az intézményegyüttest mintegy 450 millió forintból újították fel.

A kertvárosi intézményegyüttes az 1980-as évek elején épült, IMS-technológiával, ami, mint ismert, Pécsett sok megoldandó problémát okozott – a városvezetés 2010 óta már több ilyen épületet korszerűsített. Itt is biztonságossá kellett tenni a létesítményt, de ennél jóval átfogóbb volt a mintegy 450 millió forintos felújítás, hiszen modernizálták a gépészeti és villamossági rendszert, kicserélték a nyílászárókat, új tornaszoba épült, megújultak a mosdók is – nem túlzás, hogy gyakorlatilag teljesen új óvodát és bölcsődét kapott az ide járó mintegy 200 pécsi apróság.

Vidám műsorral adták át a megszépült létesítményt

– A rendszerváltás óta a legnagyobb intézményfelújítás zajlik Pécsett, a mintegy 2,5 milliárdos programban tucatnyi óvoda és mintegy féltucatnyi bölcsőde szépül meg – hangsúlyozta az avatóünnepségen Őri László, Pécs alpolgármestere.

Immár XXI. századi körülmények fogadják a gyerekeket

A közelmúltban számolhattunk be többek között a vasasi, a Hajnóczy utcai, a Bornemissza utcai vagy éppen a Siklósi úti óvoda felújításáról. A helyszínek sem mellékesek, mivel a városvezetés az intézményfelújítási program összeállításakor arra törekedett, hogy lehetőség szerint minden pécsi városrész részesülhessen a fejlesztésekből – Uránvárosban, Kertvárosban, a Mecsekoldalban, a keleti városrészben, a belvároshoz közel is van már teljesen felújított intézmény.

Őri László alpolgármester adta át a megszépült óvodát és bölcsődét

– A városvezetés kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények felújítására, amelyet személy szerint is szívügyemnek tekintek – emelte ki Őri László. Az alpolgármester közölte, az óvoda- és bölcsődefelújításokkal a gyermeket vállaló, nevelő családokat támogatja az önkormányzat, hiszen minden szülő számára fontos, hogy ezekben az intézményekben a lehető legjobb körülmények között legyenek a gyermekek – ezt kisgyermekes szülőként maga is átérzi.

Teljesen újjávarázsolták a kertvárosi intézményt

Avatóbeszédében Őri László megköszönte az óvoda, a bölcsőde dolgozóinak magas színvonalú szakmai munkáját. Ugyancsak köszönetet mondott a szülőknek, akik az átalakítás, a költözködés során mindig pozitívan viszonyultak a megváltozott körülményekhez, sőt szülői összefogással sikerült az udvar több részét is megszépíteni.

Hirdetés