Újabb pécsi iskolabővítés indulhat el

A kormány több tízmillió forinttal támogatja a pécsi Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont bővítését, jelentette be csütörtökön Pécsett Soltész Miklós államtitkár. Az iskola nagyon népszerű a gyerekek és a szülők körében, ezért is van szükség a bővítésre.

hirdetés
Uránia Mozi

Első ütemben 70 millió forintos támogatást hagyott jóvá a kormány a pécsi Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont bővítésére, ezt sajtótájékoztatón jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A sajtótájékoztatón az államtitkár elmondta, az elmúlt években megötszöröződött az a keret, amelyet a nemzetiségi célú fejlesztésekre költenek, legyenek azok oktatási vagy kulturális célúak. Ennek Pécsett is számos beruházás mutatja az eredményét.

Soltész Miklós államtitkár jelentette be a támogatást

A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont, mint a sajtótájékoztatón elhangzott, egyre népszerűbb, így szükség van a további bővítésre. A cél az, hogy több százmilliós beruházással egy mintegy 300 négyzetméteres, 4 tantermet és kiszolgáló helyiségeket magában foglaló bővítést hajtsanak végre. A kormány ehhez most 70 milliós támogatást nyújt, ami a tervezésre és a szükséges előmunkálatokra elég, de Soltész Miklós hangsúlyozottan a támogatás első üteméről beszélt.

Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője azt mondta, a Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont európai szinten is mintaintézmény, hiszen az óvodától az érettségiig biztosítja a helyi horvátság anyanyelvi oktatását.