Országszerte egyre népszerűbbek a szabadtéri, felnőttek számára kialakított edzőparkok, ez alól Pécs sem kivétel, jól mutatja ezt a tüskésréti, illetve a nemrég a kertvárosi Diána téren kialakított létesítmény is, amelyet gyorsan „megszálltak” a sportolni vágyók. Most további kettő épülhet Pécsett.

hirdetés

Világszerte ismert jelenség, hogy a városokban is egyre nagyobb az igény a sport iránt, sok helyen a települések köztéri edzőparkok létrehozásával segítik ezt a folyamatot – nem kivétel ez alól Pécs sem.

Magyarországon ugyanakkor a felnőtt lakosság mintegy 10-15 százaléka sportol csak rendszeresen, noha az egészségmegőrzésben a mindennapi testmozgásnak nagyon nagy szerepe van, mutatott rá Őri László, Pécs alpolgármestere, aki felhívta rá a figyelmet: Pécsett az elmúlt időszakban két helyen, Tüskésréten és a Diána téren, Kertvárosban is kialakítottak edzőparkot, és a jelek szerint komoly igény van ezekre a létesítményekre. Már csak azért is, mert – ellentétben például a fitneszközpontokkal – ezeket a sportparkokat bárki ingyen használhatja.

Kertvárosban már működik az edzőpark

Éppen ezért Pécs úgy döntött – Csizi Péter képviselő tett az ügyben sokat –, csatlakozik a kormány programjához, és két újabb edzőparkot hoz létre, az uránvárosi Péchy Blanka téren, a Pécsi Kulturális Központ közelében, valamint a Köztársaság téren, a már működő és a családok által közkedvelt játszótér közelében. A kertvárosi Diána téri, már elkészült edzőparkba 15 kültéri eszközt telepítettek, amelyeken 140-150-féle gyakorlat végezhető, ehhez hasonló lesz a két másik pécsi sportpark is.

Bármikor le lehet szaladni egy kis mozgásra

Őri László elmondta, a két új létesítményben is modern eszközök segítik majd a sportolást. A többmilliós beruházásokat a Nemzeti Sportközpontok és a pécsi önkormányzat közösen finanszírozza.

Érdekesség, hogy nem is olyan régen Mellár Tamás, a baloldal által támogatott megválasztott képviselő egy interjúban arról beszélt, hogy az uniós támogatásokat többek között olyan hülyeségekre költi el az ország, mint a játszóterek.

Hirdetés