A mecsekoldali fő közlekedési tengely nagyfelújításának újabb szakasza készült el: már a Surányi út is zökkenőmentesen használható. A Magaslati út felújítása és a bálicsi tehermentesítő építése már korábban befejeződött, az utolsó rész, az Angster út felújítása folyik.

Korábban már többször beszámoltunk arról, hogy a Miniszterelnökség által biztosított keretből mintegy egymilliárdos útfelújítás-útépítési program kezdődött, amely révén a Mecsekoldal fő közlekedési tengelye újul meg. Ennek keretében kicserélték a közműveket a Magaslati úton, majd teljesen új aszfaltszőnyeget is kapott a forgalmas szakasz. Ezután következett a folytatás, a Surányi út, ahol a napokban jelentős változást tapasztalhattak az autósok.

A Surányi úton szinte már csak a felfestés van hátra

Mint a városházától megtudtuk, a kivitelező végzett az aszfaltozással a Vilmos utca és a Székely Bertalan utca közötti szakaszon, gyakorlatilag a felfestések és apróbb kiigazítások vannak hátra, amiket néhány nap alatt megoldanak, amint visszatér a jó idő. Nemcsak az utat újították fel, hanem több helyen a telkekre vezető kocsibehajtókat és a szegélyköveket is kiigazították, ahol ezzel probléma volt korábban. A kivitelező ezután átvonul a Losonc utca keleti felére, ugyanis felújítják az utca derékszögű kanyarja és a Törekvés utca közé eső észak-déli irányú, jelenleg nagyon rossz állapotban lévő részét.

Az Angster úton még folyik a rekonstrukció

A mecsekoldali nagyberuházásnak így már csak egyetlen nagyobb szakasza van hátra: az Angster út. Itt az előzetes közműcsere folyik, hogy a későbbiekben egy műszaki hiba miatt ne kelljen felbontani az aszfaltot. Mint a Tettye Forrásház közölte, az Angster József utcai víziközmű rekonstrukció terv szerint halad, az áprilisban kezdődött felújítás már csaknem 40 százalékos készültségben van: a Székely Bertalan utca–Kisszkókó dűlő közötti szakasszal végeztek a szakemberek. Most értek a Kisszkókó dűlő kereszteződéséhez, ahol az elkövetkező napokban a csomópontot építik. Az útburkolat ideiglenes helyreállítása folyamatosan követi a vezetéképítést, közölte a szolgáltató.

Korábban egyébként, mint azt megírtuk, az útjavítások mellett egy jelentős építés is lezajlott: elkészült az a tehermentesítő út, amely a Kodály–Petőfi körforgalmat köti össze a Bálicsi úttal.

hirdetés