Újabb szuper helyek nyitnak ősszel Pécsen!

Hatalmas szaftos burgerek, hangulatos sushibár és húsimádók Mekkája a belváros szívében: csak néhány azok közül az ígéretesnek hangzó helyek közül, melyek ősszel indulnak be Pécsen. Megpróbáltuk összegyűjteni, hogy milyen újonnan nyíló helyeket lesz érdemes kipróbálni októberben!  

hirdetés

Street food egy kicsit másként

A Ferencesek utcája 24. alatt év elején megnyitott Hakni az elmúlt napokban új profilra váltott: Hakni Burgers néven a street food hullámot akarják meglovagolni, nem akárhogyan: ár-érték arányban a legjobb pécsi hely szeretnének lenni, ami első pillantásra nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak! A Hakniban reggelizhetünk is – egy standard toastmenü mindössze 550 forint – és válogathatunk a jobbnál jobb kézműves burgerek, falatkák és paninik közül is.

– A tesztidőszakban tavasszal, illetve a nyári kitelepüléseink során olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy a street food vonalra nagyobb az igény és a fizetőképes kereslet. Ezért váltottunk, és egy „burger house-t” álmodtunk meg, melyet úgy aposztrofálunk, hogy street food kicsit másként – árulta el Gangel Arnold, a Hanki Burgers egyik tulajdonosa.

Fotó: Roczkó Dusán – Lightscapes Photography

Remek sushik a belváros szívében

A japán gasztronómiából mindig is hiány volt Pécsen, ezért nagyon örültünk neki, amikor megtudtuk, hogy újabb sushizó hely nyílik a Perczel Miklós utca 14. szám alatt a Nira 33. Az Ocean’s sushi csapata határozta el, hogy az új vendéglátóegységben a sushi mellett különleges ételekkel is várják a pécsieket, mindemellett pedig nem zár be az Ocean’s sem. A Nirában nyitáshoz egy meglepetéssel is készül a csapat az érdeklődőknek, melyet egyelőre nem árultak el.

A hely, ahol négyzet alakú pizzát is rendelhetsz!

A Bajcsy-Zsilinszky utca 11. szám alatti, a napokban bemutatkozott Pizza Donkeynak – semmi köze a nagyon hasonló nevű Pizza Monkeyhoz – pizzában utazik, annyi különbséggel, hogy a pizzasütésben tapasztalt Donkey csapata salátákat és fajitast is kínál.

A hely ötletgazdája Ángyán Marcell persze azt javasolja, hogy minden pécsi próbálja ki a pizzájukat, egy valamit azért elárult: a hagyományos kör alakú pizzák mellett van egy különlegesség is az étlapon, egy vastagtésztás, négyzet alakú pizza, ami „csupán” 32 centiméteres, mégis vastagabb, és teljesen kitölti a pizzásdoboz alakját.

Egy bolt, ahol mindent megtehetünk a tökéletes alakért

A Tomán Szabina nevével fémjelezett márkának, a Toman Dietnek nyílik boltja Pécsett. A diéta tulajdonképpen egy minőségi termékeken alapuló, egyénre szabott fehérjediéta, amely változatos ízeivel még az ínyenceknek is élvezhető fogyókúrát kínál. A Király utca 59.-ben, november első napjaiban nyitó helyiségben azonban nem csak diétás termékek lesznek kaphatók, ahogy Zichy Márta, a pécsi üzlet tulajdonosa lapunk megkeresésére elmondta, lesz tanácsadás is, valamint a Toman Shape program keretében lesz Geoway Infrabicikli, szőrtelenítő- és egyéb, alakformáló gépek is a Király utcai üzletben.

Egy celeb furcsa nevű ruhaboltja is helyet kap a Király utcában

Egyszerűen nem tudjuk elhinni, hogy Hódi Pamela celeb-modell buksijából kipattant márkának, a Medoonak semmi köze nincs a #metoo kampányhoz, márpedig az ötletgazda ragaszkodik ehhez az állásponthoz. A márka megálmodói szerint a Medoo, a „csináld magad” fordítása lenne, mellyel arra próbálnak utalni, hogy a ruhák 100 százalékban az ő alkotásaik. Mindezt csak úgy tartjuk elképzelhetőnek, hogy a csapat egyik tagja sem jeleskedett angolból, és a márkanév brainstormingján Google sem volt a közelben.

Megpróbáltuk megkeresni a pécsi üzlet tulajdonosát is, de sajnos rossz telefonszámot kaptunk az üzlet Facebook-oldalán.

Húsimádók Mekkája nyílik, ahol rántott húsos szendvicset is lehet majd enni!

A Nagy Lajos Király útja 12. szám alatt nyit október végén a (rántott)húsimádók Mekkája. A Panírban – melyről a neve is árulkodik – csakis rántott ételeket lehet majd kapni, pontosan úgy, ahogy a nagyi csinálja!

Gur Attila, a hely üzletvezetője elárulta, hogy a klasszikus, melegkonyhás egység kvázi gyorsétterem lesz, a szó pozitív értelmében, ahol a vasárnapi ebédre emlékeztető ételeket lehet majd enni. A házias, magyaros vonalat erősítő étteremben frissensültek kerülnek a pultba: hús, gomba, sajt, cukkini, karaj, csirke és egyéb finomságok, no persze minden rántva. A hamarosan startoló Panírban még a jó öreg rántott húsos szendvics is kapható lesz, természetesen elfogadható ár-érték arányban.