Újabb szuper helyek nyitnak ősszel Pécsen!

Hatalmas szaftos burgerek, hangulatos sushibár és húsimádók Mekkája a belváros szívében: csak néhány azok közül az ígéretesnek hangzó helyek közül, melyek ősszel indulnak be Pécsen. Megpróbáltuk összegyűjteni, hogy milyen újonnan nyíló helyeket lesz érdemes kipróbálni októberben!  

Street food egy kicsit másként

A Ferencesek utcája 24. alatt év elején megnyitott Hakni az elmúlt napokban új profilra váltott: Hakni Burgers néven a street food hullámot akarják meglovagolni, nem akárhogyan: ár-érték arányban a legjobb pécsi hely szeretnének lenni, ami első pillantásra nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak! A Hakniban reggelizhetünk is – egy standard toastmenü mindössze 550 forint – és válogathatunk a jobbnál jobb kézműves burgerek, falatkák és paninik közül is.

– A tesztidőszakban tavasszal, illetve a nyári kitelepüléseink során olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy a street food vonalra nagyobb az igény és a fizetőképes kereslet. Ezért váltottunk, és egy „burger house-t” álmodtunk meg, melyet úgy aposztrofálunk, hogy street food kicsit másként – árulta el Gangel Arnold, a Hanki Burgers egyik tulajdonosa.

Fotó: Roczkó Dusán – Lightscapes Photography

Remek sushik a belváros szívében

A japán gasztronómiából mindig is hiány volt Pécsen, ezért nagyon örültünk neki, amikor megtudtuk, hogy újabb sushizó hely nyílik a Perczel Miklós utca 14. szám alatt a Nira 33. Az Ocean’s sushi csapata határozta el, hogy az új vendéglátóegységben a sushi mellett különleges ételekkel is várják a pécsieket, mindemellett pedig nem zár be az Ocean’s sem. A Nirában nyitáshoz egy meglepetéssel is készül a csapat az érdeklődőknek, melyet egyelőre nem árultak el.

A hely, ahol négyzet alakú pizzát is rendelhetsz!

A Bajcsy-Zsilinszky utca 11. szám alatti, a napokban bemutatkozott Pizza Donkeynak – semmi köze a nagyon hasonló nevű Pizza Monkeyhoz – pizzában utazik, annyi különbséggel, hogy a pizzasütésben tapasztalt Donkey csapata salátákat és fajitast is kínál.

A hely ötletgazdája Ángyán Marcell persze azt javasolja, hogy minden pécsi próbálja ki a pizzájukat, egy valamit azért elárult: a hagyományos kör alakú pizzák mellett van egy különlegesség is az étlapon, egy vastagtésztás, négyzet alakú pizza, ami „csupán” 32 centiméteres, mégis vastagabb, és teljesen kitölti a pizzásdoboz alakját.

Egy bolt, ahol mindent megtehetünk a tökéletes alakért

A Tomán Szabina nevével fémjelezett márkának, a Toman Dietnek nyílik boltja Pécsett. A diéta tulajdonképpen egy minőségi termékeken alapuló, egyénre szabott fehérjediéta, amely változatos ízeivel még az ínyenceknek is élvezhető fogyókúrát kínál. A Király utca 59.-ben, november első napjaiban nyitó helyiségben azonban nem csak diétás termékek lesznek kaphatók, ahogy Zichy Márta, a pécsi üzlet tulajdonosa lapunk megkeresésére elmondta, lesz tanácsadás is, valamint a Toman Shape program keretében lesz Geoway Infrabicikli, szőrtelenítő- és egyéb, alakformáló gépek is a Király utcai üzletben.

Egy celeb furcsa nevű ruhaboltja is helyet kap a Király utcában

Egyszerűen nem tudjuk elhinni, hogy Hódi Pamela celeb-modell buksijából kipattant márkának, a Medoonak semmi köze nincs a #metoo kampányhoz, márpedig az ötletgazda ragaszkodik ehhez az állásponthoz. A márka megálmodói szerint a Medoo, a „csináld magad” fordítása lenne, mellyel arra próbálnak utalni, hogy a ruhák 100 százalékban az ő alkotásaik. Mindezt csak úgy tartjuk elképzelhetőnek, hogy a csapat egyik tagja sem jeleskedett angolból, és a márkanév brainstormingján Google sem volt a közelben.

Megpróbáltuk megkeresni a pécsi üzlet tulajdonosát is, de sajnos rossz telefonszámot kaptunk az üzlet Facebook-oldalán.

Húsimádók Mekkája nyílik, ahol rántott húsos szendvicset is lehet majd enni!

A Nagy Lajos Király útja 12. szám alatt nyit október végén a (rántott)húsimádók Mekkája. A Panírban – melyről a neve is árulkodik – csakis rántott ételeket lehet majd kapni, pontosan úgy, ahogy a nagyi csinálja!

Gur Attila, a hely üzletvezetője elárulta, hogy a klasszikus, melegkonyhás egység kvázi gyorsétterem lesz, a szó pozitív értelmében, ahol a vasárnapi ebédre emlékeztető ételeket lehet majd enni. A házias, magyaros vonalat erősítő étteremben frissensültek kerülnek a pultba: hús, gomba, sajt, cukkini, karaj, csirke és egyéb finomságok, no persze minden rántva. A hamarosan startoló Panírban még a jó öreg rántott húsos szendvics is kapható lesz, természetesen elfogadható ár-érték arányban.

Hirdetés