A kulináris olimpiát is megjáró, többszörös magyar bajnok pécsi séf sikert sikerre halmoz: Brunner Attila szakácsmester a napokban aranyérmes lett a Tatán megrendezett Országos Gasztronómiai Bajnokságon. A zsűrinek annyira tetszett a munkája, hogy egyszerűen nem tudtak belekötni a menüsorába. 

Aki kicsit is otthon mozog a gasztronómia világában, az biztosan találkozott már a pécsi Blöff Bisztró séfjének, Brunner Attilának a nevével, aki sikert sikerre halmoz. A szakácsmester többszörös magyar bajnok, 2016-ban Erfurtban az IKA-Kulináris Olimpián bronzérmes lett, idén pedig ismét világsikerre tör, ugyanis indul a Luxemburgban novemberben megrendezendő világbajnokságon is.

hirdetés

A legutóbbi megmérettetése, a február 24-én rendezett Farsang Kupa, a világbajnokságra ideális „gyakorlás” volt Attilának. A versenyt idén 16. alkalommal rendezte meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és mint minden évben, idén is rengeteg séf csillogtathatta meg tudását.

Attila szakácsművészet kategóriában nevezett, és azzal az ötfogásos menüsorral, két-két hideg, illetve meleg fingerfooddal indult, melyet majd a novemberi világbajnokságon is be fog mutatni. A mezőny nagyon erős volt, a pécsi séf 13 tehetséges magyar szakácsmesterrel indult a versenybe, de győzelme egyértelmű volt a zsűri számára.

Nagyon sokat gyakoroltam, és ezt a zsűri is látta. Ötször jöttek vissza az asztalomhoz, de nem volt mit mondaniuk

Attila elmesélte, hogy bár maximalistának tartja magát, ezúttal elégedett volt az eredménnyel és korábban már legalább tízszer elkészítette a menüsort, aminek köszönhetően minden flottul ment a versenyen.

A zsűri száz pontból kilencvennyolcat adott Attilának, így a legfényesebben csillogó éremmel térhetett haza.

A győztes pécsi menüsor
Hideg előétel: füstölt kacsamellsonka, licsis kecskesajt-terinnel és gránátalmával. Leves: sárgacékla-krémleves téli zöldségekkel, tőkehallal és kék kagylóval. Meleg előétel: vöröshúsú tonhallal töltött fogasfilé, lilaburgonya-textúrákkal és uborkasalátával. Főétel: vadnyúlgerinc vadason szalvétagombóccal. Desszert: sós karamellel töltött étcsokoládé-parfé, epres macaronnal, málnás pillecukorral és friss gyümölcsökkel.

Attila következő megmérettetése a Luxemburgban megrendezett világbajnokság lesz novemberben, de addig még biztosan elkészíti Pécsen is a győztes menüsort.

hirdetés

Hirdetés