Uránvárosi óvodások díszítették fel csütörtökön délelőtt a városrész karácsonyfáját, és mivel az esemény éppen Mikulásra esett, természetesen az ajándék sem maradhatott el.

hirdetés
Uránia Mozi

Vidám énekkel, verssel érkeztek csütörtökön délelőtt a Hajnóczy és a Szőnyi utcai óvoda apróságai az Ybl és a Veress Endre utcák határolta térre, ahol már állt Uránváros karácsonyfája. Az ovisoknak fontos feladatuk volt, hiszen ők díszíthették fel a városrész karácsonyfáját.

Decsi István alpolgármester, a városrész egyik önkormányzati képviselője az eseményen emlékeztetett, már nem az első alkalom, hogy Uránvárosban is áll karácsonyfa, akadtak az ovisok között olyanok, akik például már tavaly is segítettek a díszítésben.

A kicsik nagy lelkesedéssel láttak neki a feladatnak, volt, aki saját maga által készített díszekkel állt készenlétben. Aki esetleg nem érte fel a magasabban lévő ágakat, azoknak Decsi István és Kiss-Tihanyvári Dóra önkormányzati képviselő segített.

A kicsik a végén (hiszen Mikulás ünnepe is csütörtökre esett) egy-egy mézeskalácsot is kaptak munkájuk jutalmául – arra pedig az óvónénik ügyeltek, hogy mindenki csak ebéd után lásson majd neki az édesség bekebelezésének.