Vajon mindent tudsz a pécsi nyárról? Teszteld le!

Bár most kicsit hűvös van, de végre beköszöntött a nyár, sokan nyaralnak, és egyáltalán nem kell az internetet bújniuk. Ha valaki azonban mégis kénytelen gép elé ülni, semmiképp ne hagyja ki kvízünket, melynek témája a pécsi nyár!

Eredmény

-

#1 Mi Pécs egyik legkedveltebb nyári programja??A fenti kép is segít egy kicsit!

Sajnos nem! A felsoroltak közül csak egyet tartanak nyáron a városunkban. Az országban egyedülálló Zsolnay Fényfesztivál minden évben hatalmas élmény a több tízezer résztvevőnek. Részletek az idei programról ITT.

#2 Mi volt a 2019-es Pécsi Nyári Színház nyitóelőadása??Egy kis segítség: a két főszerepben Kern András és Hernádi Judit látható.

Nem, nem! IDE kattintva láthatjuk cikkünket, amiből kiderül a helyes válasz.

#3 Melyik kiváló pécsi hely az, ami NEM nyáron nyitotta meg kapuit?

Sajnos nem. A Káptalan Kertpresszó és a Nagyi Boltja idén, az I Love Pécs Café pedig tavaly júniusban nyitottak. A Wunderbar ezzel szemben 2018 telétől várja a vendégeket.

#4 A pécsi Nyár utca mely épületét ábrázolja ez a 1918-as képeslap?

Az 1918-s képeslapon a Gyermekmenhely épülete látható. Az épület 1904. júliusban készült el. Sok-sok évvel később mint Gyermekklinika működött. (Forrás: Régi Pécs Facebook)

#5 Mi borzolta a kedélyeket a 80-as évekbeli pécsi bikinidivattal kapcsolatban?

Nem, nem. Tenyérnyi bikinik, feszülő úszódresszek dominálták az 1982-es nyár pécsi stranddivatját, ahogy arról korábban írtunk. Ezen pedig sokan megbotránkoztak a korabeli újságok szerint.

#6 Korábban írtunk egy horvát szigetről, amit minden nyáron ellepnek a pécsiek. Melyik volt ez?

Sajnos rossz a válasz. Vannak pécsiek, akik több mint 20 éve járnak minden júniusban a horvátországi Vis-szigetre, ahol Európa egyik legszebb strandja található. A hely olyan gyönyörű, hogy még Hollywood is felfedezte magának. Lássuk, mit kell tudni róla.

#7 Tavaly pécsi stylisttal beszélgettünk a cipődivatról… Mely sokkoló darab tért vissza akkor nyáron a köztudatba?

A válasz sajnos nem jó. Mi is megdöbbentünk, de tényleg a szandál-zokni kombináció volt a 2018-as nyár slágere. Íme, ITT egy cikk is a témában.

#8 Az Amerikai Egyesül Államok elnöke, Donald Trump mikor járt Pécsett?

Sajnos nem. Elismerjük, ez nem volt könnyű. Szerkesztőségünk egy vicces nyári cikkéből idéztünk, mikor is megírták: “Az Amerikai Egyesül Államok elnöke, Donald Trump látogatást tett Pécsett a minap. Az esemény titokban, avagy titokzokniban zajlott, hiszen Trump – Mátyás király nagy rajongójaként – álruhában, zokninak álcázva magát tette be lábát a városba…” A mese folytatásáért kattintsunk IDE.

#9 A nyár egyik ismertetőjele Pécsett a szökőkutak elindítása. A képeken láthatóak közül melyik NEM pécsi?

Sajnos nem. Ez a szökőkút a szegedi Glattfelder téren található.

#10 Milyen finomsággal kedveskednek a Pécsi Állatkert dolgozói a nagy melegben a barnamedvének?

Kiértékelés!

Hirdetés