Varázslatos interaktív mesefal a pécsi kis betegeknek

A Nevetnikék Alapítvány tagjai évek óta próbálják a kórházban fekvő gyermekek gyógyulását elősegíteni azzal, hogy játékokkal vonják el a figyelmüket a fájdalmaikról, betegségükről. Legújabb projektjük keretében több mint 250 önkéntes interaktív mesevilágot varázsolt a gyermekambulancia egyik falára, melyet ünnepélyes keretek között adtak át. 

hirdetés

A PTE Gyermekgyógyászati Klinika fül-orr-gégegyógyászati és kardiológiai ambulancia 24 méter hosszú folyosóját festette ki és látta el interaktív játékokkal 8 hónapnyi tervezőmunkát követően a 250 önkéntes, akik összesen 12 ezer órát dolgoztak a nem mindennapi festővásznon. Évente 12 ezer gyermek fordul meg a megszépült folyosón, így rengeteg kicsinek okoz majd örömet a most kialakított mesevilág.

Kőműves Glória és önkéntesei eszköztárába beletartoznak társasjátékok, bábok, mesék, a zene és sok más

– A Nevetnikék Alapítvány csapatával 2008 óta délutánonként rendszeresen ellátogatunk a gyermekkórházba és a fekvőbetegosztályokon élményprogramokat szervezve igyekszünk segíteni a kicsik gyógyulását. Sajnos, időszűkében nem mindig jutunk el az ambulanciára, így fontos volt számunkra, hogy hosszú távú, fenntartható megoldással az itt kezelt gyermekeknek is örömet okozzunk, erre pedig tökéletes megoldásnak tűnt az interaktív fal, melyet saját tervezésű és készítésű játékokkal szereltünk fel. A másik célunk a helyi közösségek bevonása volt, ezért több céget és alapítványt is megkerestünk, hogy részesei lehessenek a nemes célért folyó munkának – mondta Kőműves Glória, a Nevetnikék kuratóriumának elnöke.

Decsi Tamás, a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója az átadón kiemelte, hogy a körülbelül 100 éves épület most kifestett folyosója ugyan jól megközelíthető, azonban nincsenek a külvilágra nyíló ablakai, így kiemelten jó helyet választottak az ötletgazdák az interaktív mesefalnak, akiket ezentúl nem zord, fehér falak fogadnak majd.

A játékok között memóriajáték, amőba, de sok más izgő-mozgó darab is van: 

Az ünnepélyes átadó keretében az alapítvánnyal közösen dolgozó partnereknek Kőműves Glória külön-külön megköszönte egy-egy emléklappal a segítségüket, többek között a tervező Prell Anettnek és a kivitelező Paller Péternek, valamint pécsi cégeknek és alapítványoknak, akik anyagi támogatással és önkéntes munkával támogatták a megvalósítást. A projekthez a legtöbb önkéntessel hozzájáruló Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. ügyvezetője Katona Gábor ezután a Nevetnikék Alapítványnak a cég 1,3 millió forintos adományát adta át, melyet a haunis focisták egy általuk megnyert jótékonysági tornán gyűjtöttek össze más vállalatokkal együtt.

Decsi Tamás és Kőműves Glória az átadáson
Katona Gábor ügyvezető adta át a gépgyártó cég adományáról szóló táblát