Vári Attila: Írjuk közösen Pécs jövőjét!

A pécsiekkel együtt alkot programot Vári Attila, a Fidesz, a KDNP és az ÖPE által közösen támogatott polgármesterjelölt, ezért a pécsieket kérdezi meg, milyen területen milyen típusú döntéseket várnak. A napokban kérdőíveket juttatnak el a pécsi háztartásokba.

– A jövőt, a holnapot meg akarjuk nyerni. Együtt, egy pécsi csapatban. Olyan csapatban, amelyben minden résztvevő megérezheti a siker ízét, vagyis Pécs akkor lesz igazán sikeres, ha a pécsi polgárok is annak érzik magukat. Hogy ez így legyen, hogy a jövőt illető intézkedések, fejlesztések, döntések a pécsiek igényeinek megfelelően történjenek meg, kérdőíveket juttatunk el a pécsi háztartásokba – közölte szerdán Pécs polgármesterjelöltje, Vári Attila.

A korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó a kezdeményezésről a sajtó képviselőinek azt mondta, városvezetővé választása esetén minden pécsi polgár törekvéseit, álmai megvalósulását szeretné segíteni. Mindehhez azonban tudnia kell, mely területen, s milyen típusú döntéseket várnak a pécsiek leginkább.

– Egy város csak akkor mondhatja magát a XXI. század győztesének, akkor kerülhet ki bajnokként a körülötte folyó küzdelmekből, ha megválasztott vezetői becsületesen dolgoznak, szövetségeket kötnek, és meghallgatják az embereket, tevékenységüket
az igényeikre szabják. Én abban a politikában, programban hiszek, amelyet az emberek alkotnak meg, s arra kaphatok felhatalmazást, hogy azt hajtsam végre, amit ők maguk akarnak – mondta a polgármesterjelölt.

Vári Attila elmondta: a pécsiekre való odafigyelés, a velük való közös munka polgármesterségének fókuszában lesz. Ezt mutatja már az a tény is, mondta, hogy
összefogtak a valódi civilekkel, s azok közül választották ki jelöltjeiket, akik a város
megbecsült polgárai.

– Egyszerre javaslat egy szövetség megkötésére a pécsiekkel, ugyanakkor a becsületes, közös munka első lépése az a kérdőív, amelynek postázása most indul meg minden egyes pécsi háztartásba – húzta alá Vári.

Hozzátette: minél több kitöltött kérdőív szükséges azért, hogy együtt megvalósíthassuk álmainkat, és bajnokká tegyük városunkat, győztessé minden polgárát. Vári Attila azt ígérte: a kapott válaszok alapján készül el a pécsiek közös programja.

– Azért, hogy Pécs bajnok legyen, s a pécsiek győztesek! Ez a legfőbb célom! – hangsúlyozta Vári Attila.

A polgármesterjelölt elmondta, a kérdőíveket díjmentesen lehet a mellékelt válaszborítékban visszaküldeni.

A kérdőívben többek között a pécsiek választ adhatnak arra, milyen önkormányzati  fejlesztéseket tartanak a legfontosabbnak, melyik társadalmi csoportokat támogassa leginkább a város, a turizmus, a munkahelyteremtés vagy épp az egészségmegőrzés kapjon-e kiemelt figyelmet.

Hirdetés