Vári Attila szerint a sikerhez kemény, következetes munka kell

Az ország egyik legnagyobb sportcégét vezeti, 1500 igazolt versenyzővel, köztük téli olimpiai bajnokokkal, nyári olimpiai és paralimpiai érmesekkel. A kétszeres olimpiai bajnok Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója a hazai sikersportág, a vízilabda csúcsszervezetét irányítja – a Fidesz pécsi szervezete őt javasolja a város polgármesterségére.

hirdetés

A 43 esztendős Vári Attila kétszer is tagja volt annak az olimpiai csapatnak, amelyik aranyéremmel zárt Sydney-ben és Athénban is, de számos további világsikert ért el, rengeteg nemzetközi trófeával büszkélkedhet.

A sikersportoló edzője többek között az a legendás Kemény Dénes is volt, akit tavaly váltott a Magyar Vízilabda Szövetség élén: Várit a tagság egyhangúlag szavazta meg, ő pedig azonnal fejlesztési célokat fogalmazott meg programjában.

Vári Attila megalakulása óta, kilenc esztendeje, vezeti a pécsi sportcéget, amelyet azóta az ország egyik legnagyobb ilyen intézményévé fejlesztett: 14 létesítményt üzemeltetnek, hazánk egyik legeredményesebb sportiskolája az övék.

A PSN Zrt. 1500 igazolt versenyzője ma 14 sportágban mérheti össze tudását. A társaság ugyanakkor számos kiemelkedő rendezvényt szervez, évente csaknem félmillió vendégbelépést regisztrálnak intézményeikbe; 14–15 ezer ifjú sportoló lép pályára a diákolimpia általuk rendezett sportágaiban, több száz futballkedvelő játszhat hétről hétre a városi kispályás bajnokságban, vagy éppen kocoghat-versenyezhet a különböző városi futónapokon a PSN Zrt. égisze alatt.

Vári Attila vezetése alatt paralimpiai bronzérmet szerzett a PSN Zrt. Sportiskola színeiben Konkoly Zsófia úszó, ugyancsak Rióban olimpiai bronzot Kenderesi Tamás úszó; világszenzációként pedig a pécsi Burján Csabának és Knoch Viktornak a pjongcsangi téli olimpián a gyorskorcsolyaváltó tagjaként akasztották a nyakába Magyarország első téli olimpiai aranyérmeit.

Vári Attila a kormánnyal is kiváló kapcsolatokat ápol, legutóbbi pécsi látogatásán ő fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt.

Lapunknak adott korábbi interjújában Vári Attila arról beszélt, hogy az általa vezetett PSN Zrt. egyfajta küldetése, hogy alapot adjon a gyerekeknek a mozgásra, az egészséges életmódra törekvésre, függetlenül attól, hogy később profi sportolóvá válnak vagy sem. Mindezek mellett azt is fontosnak tartja, hogy a gyerekek ne csak a sportban érjenek el sikereket, hanem megfelelő hangsúlyt fektessenek tanulmányaikra is. Korábban a Nemzeti Sportnak arról is beszélt, hogy a sikerhez a következetes, kemény munkán át vezet az út.

Vári Attila nős, felesége egykori teniszező, ma edző, fia és lánya egyaránt kézilabdázik. Három diplomája van: a Semmelweis Egyetemen szakedzői, a Rendőrtiszti Főiskolán bűnmegelőzési szervezői, míg a Széchenyi István Egyetemen sportdiplomáciai szaktanácsadói végzettséget szerzett.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, Vári Attilát jelöli a Fidesz-KDNP pécsi csoportja a korábban négyszer is pécsi városvezetőnek megválasztott Páva Zsolt utódjának a polgármesteri székben. A jelölés kapcsán kerestük az aspiránst, de egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Hirdetés